Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Místo Rosického nastoupí ve čtvrtfinále Darida

Varšava - Zraněného kapitána českých fotbalistů Tomáše Rosického nahradí ve večerním čtvrtfinále evropského šampionátu proti Portugalsku překvapivě plzeňský mladík Vladimír Darida, který si tak odbude premiéru na turnaji. Jinak je sestava národního týmu stejná jako v posledním utkání skupiny proti Polsku.

Tomáš Rosický
zdroj: ISIFA

"Tomáš určitě nebude hrát od začátku," řekl manažer reprezentace Vladimír Šmicer. "Pokud by nám ale v závěru teklo do bot, tak by nám možná mohl zkusit pomoct," naznačil, že Rosického start není úplně vyloučený. Sestavu ještě Šmicer nechtěl prozradit, ale připustil, že v ní oproti předchozímu duelu s Polskem patrně nastanou změny. "Trenér sestavu teprve řekne hráčům, takže bych o tom nerad mluvil. Ale nějaké změny tam budou, i oproti třeba tomu poslednímu zápasu," vyjádřil se před polednem Šmicer.

Očekávalo se, že Rosického zastoupí stejně jako v zápase proti domácímu výběru Daniel Kolář, kouč Michal Bílek ale překvapil a nasadil nejmladšího člena českého kádru. Jednadvacetiletý Darida má dosud na svém kontě dva reprezentační starty, oba v přípravných duelech.

"Přesvědčil nás v posledním měsíci, že mu můžeme dát šanci, je univerzálnější, a hlavně potřebujeme vyztužit střed zálohy," řekl o jeho výběru asistent trenéra František Komňacký.

Sestavy

Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Jiráček, Hübschman, Darida, Plašil, Pilař - Baroš

Portugalsko: Rui Patricio - Pereira, Pepe, Alves, Coentrao - Veloso, Moutinho, Meireles - Nani, Ronaldo, Postiga

Kvůli zdravotním potížím Rosický minulé úterý střídal v poločase utkání s Řeckem. V rozhodujícím zápasu základní skupiny proti domácímu Polsku v sobotu nenastoupil, v sestavě ho ve středu záložní řady nahradil Daniel Kolář.

V neděli pak reprezentační kapitán odjel do Prahy, aby se nechal vyšetřit u fyzioterapeuta Pavla Koláře a podstoupil léčbu. V úterý se Rosický ve Vratislavi znovu připojil k týmu a ve středu už absolvoval trénink. Problémy s achilovkou mu však nedovolí odehrát varšavské čtvrtfinále od začátku.

Zraněného kapitána českých fotbalistů Tomáše Rosického nahradí ve večerním čtvrtfinále evropského šampionátu proti Portugalsku překvapivě plzeňský mladík Vladimír Darida, který si tak odbude premiéru na turnaji. Jinak je sestava národního týmu stejná jako v posledním utkání skupiny proti Polsku.

Zápas s Portugalskem začne ve Varšavě ve 20:45 a hlavním rozhodčím je Angličan Howard Webb. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články