Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mimořádná linka Vratislav - Varšava

Los mistrovství Evropy donutil poprvé, a snad ne naposledy, české reprezentanty nasednout do letadla a vydat se za hranice Vratislavi. Kvůli zrušenému oficiálnímu tréninku na varšavském stadionu se byli hráči nuceni protáhnout ještě dopoledne před startem. Naše televizní partička byla "přibalena" do oficiální výpravy, a tak nabízím několik momentek z cesty a z krátkého pobytu v metropoli Polska.

David Kozohorský
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Ve VIP salonku nového letiště připravil personál láhve s českým pivem, během asi čtvrthodinky čekání se jich ale nikdo nedotkl. Pak se nastoupilo do vládního stroje Airbus A-319, ale bez politiků. Samotný pobyt ve vzduchu trval zhruba půl hodiny. Několikrát jsem se ze svého místa v uličce rozhlédl. Reprezentanti seděli v řadách tří sedadel většinou po dvou. Milan Baroš s Tomášem Sivokem metali na ipadu bowling a dobře se bavili. Zatímco David Lafata si toho s Tomášem Rosickým moc neřekli, Petr Čech sledoval jakýsi dokument a občas si rukama virtuálně zabubnoval. Dál jsem měl na očích už jen bafuňáře a několik obchodních partnerů národního týmu. Nabídku rychlého občerstvení tvořily nealkoholické nápoje všeho druhu a houska se sýrem či krůtími prsíčky.

Na varšavské runwayi naložil hráče autobus na chlup stejný, jaký mají k dispozici i ve Vratislavi. Trenéra Michala Bílka a Tomáše Rosického pak čekala před 18. hodinou v tribuně nového stadionu alespoň oficiální tiskovka. A byla to klasika. "O osudu kapitána se rozhodne až před zápasem!"

Podobně jako v případě Ligy mistrů, podléhá i na mistrovství Evropy každý mač jasnému scénáři. Vše musí klapat na vteřinu přesně. Pracovnice UEFA mě vede do míst, kdy bych měl po utkání pořizovat s fotbalisty rozhovory. Střecha stadionu byla zavřená, vzduch těžký. Ani se nedivím, že se trávníku tak nějak nechce dýchat. Že místní čeká stejná onanie s jeho vyměňováním jako na San Siru v Miláně nebo v amsterdamské aréně, je už vlastně jistota.

Po práci jsme zašli na jídlo do narvané hospody U Švejka. A potkali jsme taky samotného Michela Platiniho, i když jen přes okna taxíku. Snad budeme mít po zápase s Portugalskem z jeho potlesku pro vítěze radost my!

Hlavní zprávy

Nejčtenější články