Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Zraněného Michala Sadílka nahradil v nominaci na Euro slávista Petr Ševčík

Českou fotbalovou reprezentaci doplní na mistrovství Evropy Petr Ševčík. Třicetiletý záložník nahradil na soupisce výběru trenéra Ivana Haška zraněného Michala Sadílka. S národním týmem tak odcestuje na šampionát devět hráčů pražské Slavie.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ševčík nahradil zraněného Sadílka

Ševčík figuroval mezi náhradníky, Hašek jej vybral z několika variant, které pro post defenzivněji laděného středního záložníka měl.

Hráč s 15 starty za reprezentační "áčko" se k mužstvu připojí ve čtvrtek dopoledne před odletem do dějiště turnaje. Český celek odcestuje do Německa v plném počtu 26 hráčů.

Ševčíka čeká druhý velký turnaj v kariéře. Je jedním ze sedmi hráčů v nominaci, kteří se představili na minulém Euru před třemi lety, kde mužstvo došlo do čtvrtfinále.

Slávistický středopolař, který v kariéře často zápolí se zraněními, nastoupil v obou zápasech vyřazovací fáze v základní sestavě.

Za reprezentaci si naposledy zahrál před více než rokem vloni v březnu v Moldavsku, kde naskočil jako střídající. Po lednovém nástupu Haška na lavičku dosud v nominaci nefiguroval. V 15 zápasech za reprezentační A-tým zatím neskóroval.

FAČR vyhodnotí komunikaci ohledně Sadílkova zranění až po Euru

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR) na středečním zasedání vyjádřil nespokojenost s chybou v komunikaci ohledně Sadílkova zranění během soustředění reprezentace v Rakousku. Předseda Petr Fousek však uvedl, že týden před startem šampionátu v Německu nebude vedení z případu vyvozovat žádné důsledky. Vrátí se k němu až při celkovém hodnocení Eura.

"Ano, zabývali jsme se tím. Jsme si vědomi, že k chybě v komunikaci došlo. Mluvil o tom i trenér Hašek a vedení reprezentace se za to také omluvilo. Zranění je tragédie lidská, ale i sportovní, bude nám chybět kvalitní středopolař. Je týden do prvního zápasu s Portugalskem, naším cílem je uspět. Euro budeme hodnotit po jeho skončení, tento případ bude součástí celého balíku. S chybou, ke které došlo, nejsme spokojení, ale teď z ní nebudeme vyvozovat žádné důsledky a zasahovat do mikroklimatu v týmu, které je velmi dobré," řekl Fousek po jednání.

Sadílek se v sobotu na soustředění ve Schladmingu nezranil na kole, jak původně uvedlo vedení národního týmu, ale při jízdě na tříkolce. Pětadvacetiletý záložník kvůli tržné ráně v oblasti bérce na poslední chvíli o účast na Euru přišel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články