Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Trenér de la Fuente si pochvaloval týmovost, Dalič vysvětlil brzké stažení Modriče

Trenér španělských fotbalistů Luis de la Fuente byl na tiskovce po úvodním zápase na mistrovství Evropy ve výborné náladě. Není divu, jeho tým si poradil s Chorvatskem jednoznačně 3:0. Své svěřence jen chválil. Vyzdvihl především ambiciózní přístup a soudržnost hráčů. Chorvatského kouče Zlatka Daliče zase mrzelo, že po prvním inkasovaném gólu se jeho mužstvo už do sobotního utkání nevrátilo.

Trenér Španělska Luis de la Fuente
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

La Roja rozhodla o výhře už v prvním poločase, kdy se postupně trefili Álvaro Morata, Fabián Ruiz a Dani Carvajal. "Předvedli jsme komplexní výkon, založený na soutěživých genech, které procházejí mužstvem. Ať už od mladíků, tak zkušených hráčů, kteří vyhráli skoro vše, co se dalo, ale jsou nadále pořádně hladoví a odhodlaní," uvedl někdejší hráč Bilbaa nebo Sevilly.

Pochvalu si podle něj zasloužili všichni hráči. "Jsou sebevědomí a věří, že můžeme něco dokázat. Superhvězdy slouží týmu. Jsme tvrdě pracující tým a spojuje nás jeden cíl. Mé mužstvo ukazuje soudržnost," prohlásil kouč.

Modriče a Kovačiče trenér pošetřil

Úřadující držitelé bronzu z předloňského mistrovství světa neprožili povedený vstup do Eura. "V prvních deseti patnácti minutách jsme přečkali úvodní tlak Španělů. Poté jsme převzali kontrolu a začali si vytvářet šance. Pak jsme ale inkasovali kvůli naší chybě a nedokázali jsme se vrátit do zápasu. Nebylo to dobré," podotkl Dalič.

V 65. minutě vystřídal kapitána Luku Modriče a Matea Kovačiče. "Máme před sebou dva důležité zápasy proti Albánii a Itálii. V té chvíli jsme prohrávali 0:3 a neměli jsme moc šancí na obrat, proto jsem je stáhl," vysvětlil sedmapadesátiletý Dalič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články