Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Sylvinho litoval těsné porážky. Fanoušci byli neuvěřitelní, děkoval albánským příznivcům trenér

Bouřlivá atmosféra a rekordně brzký gól. Předpoklady ovšem ke kýženému výsledku nevedly. Albánci podlehli Italům 1:2 a trenér Sylvinho neskrýval zklamání. Mrzelo ho, že jeho svěřenci nevytěžili z utkání ani bod.

Trenér Albánie Sylvinho v zápase proti Itálii
zdroj: Reuters autor: Bernadett Szabo

"Jsem zklamaný. Deset dní jsme pracovali na tom, abychom něco z tohoto zápasu vytěžili, ale to se nepovedlo. Fanoušci byli neuvěřitelní, ať už na stadionu, nebo před ním. Je škoda, že jsme nedokázali srovnat," citoval Sylvinha web UEFA.

Albánie, která překvapivě vyhrála kvalifikační skupinu před Českem a Polskem, startuje na Euru teprve podruhé a poprvé od roku 2016. Nedostatek zkušeností se podle Sylvinha projevil.

"Hrával jsem Ligu mistrů a věděl jsem, co se ode mě proti Realu Madrid, AC Milán nebo Juventusu očekává. Když ale nejste zvyklí na této úrovni hrát, nemáte tušení, co vás čeká. Jsme na Euru teprve podruhé. Máme mladé a dobré hráče, ale Itálie je velmi silná, je to favorit na prvenství," uvedl padesátiletý Brazilec a někdejší hráč Arsenalu či Barcelony.

Albánii poslal do vedení už po 23 sekundách hry nejrychlejším gólem v historii šampionátů Nedim Bajrami. "Překvapilo mě to, ani jsem nevěděl, že je můj gól tak výjimečný," přiznal záložník Sassuola.

Úřadující evropští mistři ale v rozmezí 11. a 16. minuty otočili skóre. "Díky brzké brance jsme začali dobře. Tým byl hodně nadšený, ale měli jsme hrát lépe, zvlášť v první půli. Ve druhé jsme si vedli líp a měli možnost vyrovnat," připomněl Sylvinho šanci střídajícího Reye Manaje v závěru zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články