Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SESTŘIH: Stoprocentní jízdu Španělů nezastavili ani snaživí Albánci, rozhodl Torres

Třetí utkání na mistrovství Evropy, třetí vítězství, stvrzený postup z prvního místa ve skupině B. Fotbalisté Španělska zdolali i v notně obměněné základní sestavě Albánce 1:0 a potvrdili vynikající formu. Jedinou branku vstřelil v Düsseldorfu ve 13. minutě Ferran Torres, který zužitkoval nezištnou přihrávku Daniho Olma. Reprezentanti balkánské země i proto na turnaji pokračovat nebudou, ale opustí ho se vztyčenými hlavami.

La Roja vyhrála i v devátém vzájemném měření sil a v osmifinále ji čeká 30. června v Kolíně nad Rýnem jeden z celků, které se umístí na třetí pozici.

"Máme před sebou určitou cestu, hrajeme fenomenálně. Jsme velmi soudržná rodina. Každý z nás je připraven hrát v základu. Je jedno, proti komu v osmifinále nastoupíme, máme skvělé mužstvo," liboval si Torres.

Dominanci Španělů vystřídal statečný vzdor Albánců  

Španělé měli už před výkopem jistotu triumfu ve skupině B po skalpech Chorvatů a obhájců zlata Italů. Trenér Luis de la Fuente proto vyměnil víceméně celou základní sestavu. V zahajovací jedenáctce Albánců opět nastoupil sparťanský záložník Laci.

První půle nabídla dominanci Španělů. To nejdůležitější se v ní odehrálo ve 13. minutě, kdy se ujali vedení. Olmo našel za obranou balkánského celku Torrese a ten se střelou na vzdálenější tyč nemýlil – 0:1. "Bavil jsem se s Danim o tom, aby mi do těchto prostorů dával míče. Když tak učinil, nezaváhal jsem," popsal Torres.

Barcelonský útočník v závěru úvodního dějství po centru hlavičkoval nad a těsně před odchodem do kabin Albánci, kteří ovládli kvalifikační skupinu před Čechy a Poláky, mohli srovnat. Asllani vypálil z dálky, jenže gólman Raya se natáhl a zabránil vyrovnání.

Zkraje druhé půle mohl naopak zvýšit náskok favoritů Joselu, ale zakončil těsně nad. V 64. minutě Raya zneškodnil střelu střídajícího Broji. V nastavení mohl útočník Fulhamu srovnat, ale jeho střelu ve vápně lapil tygřím skokem Raya. Albánci navzdory závěrečnému tlaku už nedokázali srovnat. Španělé proto na turnaji stále neinkasovali.

"Albánie dala Chorvatům i Italům pořádně zabrat. Věděli jsme, že to bude těžký soupeř. Donutili nás běhat. Víme ale také, jak čelit tlaku. Když ta situace nastala, odolali jsme," konstatoval záložník Mikel Merino.

Albánie – Španělsko 0:1 (0:1)

Branka: 13. Torres. Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderqvist (všichni Švéd.) – Dingert (video, Něm.). ŽK: Bajrami, Berisha – Vivian. Diváci: 40 586.

Albánie: Strakosha – Balliu, Djimsiti, Ajeti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani (81. Muci), Laci (70. Berisha), Bajrami (70. Hoxha) – Manaj (59. Broja). Trenér: Sylvinho.

Španělsko: Raya – Navas, Vivian, Laporte (46. Le Normand), Grimaldo – Zubimendi, Merino – Torres (72. Yamal), Olmo (84. Baena), Oyarzabal (62. López) – Joselu (72. Morata). Trenér: Fuente.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články