Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Sestřihy a momenty 9. dne: Česká remíza s Gruzií a jasné výhry Portugalska a Belgie

Pro české fanoušky se vrcholem devátého dne stal již první zápas, do kterého nastoupila česká reprezentace. Té se podařilo získat, i přes převahu, pouze bod po remíze s Gruzií 1:1 a postup stále není vůbec jistý. Ten si naopak zajistilo Portugalsko, které si v druhém zápase české skupiny poradilo s Tureckem 3:0. V posledním utkání dne odčinila Belgie porážku od Slovenska, porazila Rumunsko 2:0 a vyrovnala tak situaci ve skupině E.

Patrik Schick
zdroj: REUTERS autor: Fabian Bimmer

Gruzie – Česko 1:1

Češi vstoupili do utkání aktivně, jenže nedokázali využít žádnou z velkých šancí. A po ruce Robina Hranáče v závěru prvního poločasu poslal Gruzii z penalty do vedení Georges Mikautadze. Češi dokázali v druhém poločase srovnat zásluhou Patrika Schicka. Zápas další trefu nenabídl a po remíze mají oba celky v tabulce jeden bod a o postup musí zabojovat v posledních zápasech skupiny.

Turecko – Portugalsko 0:3

Portugalsko v zápase s Tureckem nepřipustilo žádné překvapení a už v 21. minutě ho poslal do vedení Bernardo Silva. Na rozdíl dvou branek se skóre dostalo po vlastním gólu, kdy Samet Akaydin místo malé domů uklidil míč do vlastní sítě. Definitivní pojistku přidal v 56. minutě Bruno Fernandes. Portugalci tak po vítězství mají jistý postup z prvního místa. Turky čeká rozhodující zápas s Českem.  

Belgie – Rumunsko 2:0

Belgie se ujala vedení již po 75 vteřinách hry, kdy se prosadil Youri Tielemans. V 64. minutě vstřelil gól Romelu Lukaku, radost mu však nevydržela dlouho, jelikož pro ofsajd branka neplatila. Trefa z 80. minuty Kevina De Bruyneho už však platila. Po vítězství Belgie 2:0 se ve skupině E všechny týmy srovnaly na třech bodech a do posledního kola je situace zcela otevřena.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Belgie – Rumunsko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články