Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France ve tmě

Sestřihy a momenty 4. dne: Slováci i Rumuni svalili favority, Francouzi odstartovali hubenou výhrou

Nečekanou podobu má po úvodním kole tabulka skupiny E. Se třemi body se na jejím vrchu vyhřívají Rumuni a Slováci, zatímco bez bodu se u dna krčí Ukrajina a také favorit z Belgie.  Jeden z hlavních kandidátu na zisk celkového prvenství, Francie, vstoupil do turnaje výhrou nad Rakouskem.

Slovenská radost
zdroj: TASR/Profimedia

Rakousko – Francie 0:1

Vítězství to nebylo sice suverénní, ale tři body se počítají. Francie zvítězila nad Rakouskem 1:0 jen díky vlastní brance Maximiliana Wobera a navíc se musí obávat o zdravotní stav své největší hvězdy Kyliana Mbappého, který opustil hřiště předčasně kvůli zranění nosu.

Belgie – Slovensko 0:1

Menší fotbalový šok byl k vidění ve Frankfurtu, kde si slovenští fotbalisté dokráčeli pro výhru 1:0 nad vysoce favorizovanou Belgii, které VAR neuznal hned dvě branky. Jediný gól utkání vstřelil hráč pražské Slavie Ivan Schranz.

Rumunsko – Ukrajina 3:0

Ukrajinu před turnajem mnozí pasovali do role černého koně turnaje, úvodní zápas proti rumunskému outsiderovi tomu ale příliš neodpovídal. Rumunsko i díky krásné brance Nicolae Stancia zvítězilo 3:0 a Ukrajinci se tak na případný postup budou muset ještě pořádně nadřít.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články