Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Šest španělských mistrů nebo Němec Musiala. UEFA vybrala ideální jedenáctku Eura

Evropská fotbalová unie (UEFA) zveřejnila nejlepší jedenáctku mistrovství Evropy a nechybí v ní hned šestice zástupců z řad šampionů včetně Laminea Yamala nebo Nica Williamse. Ve výběru jsou také dva Francouzi, Angličan Kyle Walker, Švýcar Manuel Akanji a Němec Jamal Musiala.

Nejlepší jedenáctku šampionátu podobně jako dvě individuální ocenění vybíral tým 12 technických pozorovatelů UEFA. Mezi ně patřili věhlasní někdejší hráči a současní či bývalí trenéři – například Fabio Capello, Rafael Benítez, Frank de Boer či David Moyes, který ještě v minulé sezoně vedl české reprezentanty Tomáše Součka s Vladimírem Coufalem v anglickém West Hamu.

Komise zvolila pro ideální jedenáctku rozestavení 4–3–3, které bylo jedním z nejpoužívanějších na turnaji. Španělé ovládli celou tříčlennou zálohu, vedle nejlepšího hráče turnaje Rodriho v ní figurují Fabián Ruiz a Dani Olmo, s třemi góly jeden z šesti nejlepších střelců mistrovství.

V útoku vedle teprve sedmnáctiletého Yamala, jenž byl už dříve vyhlášen za nejlepšího mladíka turnaje, neschází jeho parťák Williams, autor první branky Španělů z vítězného finále proti Anglii (2:1). Ofenzivu doplňuje německá hvězda Musiala, další z třígólových střelců.

Do branky experti UEFA zvolili Mikea Maignana, jenž pomohl francouzskému týmu k postupu do semifinále. V obraně je jeho krajan William Saliba, Švýcar Akanji, Španěl Marc Cucurella a Walker, jediný zástupce poraženého finalisty Anglie. Podle očekávání není v jedenáctce žádný hráč českého mužstva, které vypadlo už ve skupině.

Ideální jedenáctka ME:

Mike Maignan (Francie) – Kyle Walker (Anglie), Manuel Akanji (Švýcarsko), William Saliba (Francie), Marc Cucurella – Dani Olmo, Rodri, Fabián Ruiz – Lamine Yamal (všichni Španělsko), Jamal Musiala (Německo), Nico Williams (Španělsko).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články