Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sadílek se nezranil na kole, ale na tříkolce. Podle Haška měl jízdu povolenou, šlo o atrakci i pro děti

Michal Sadílek se v sobotu na soustředění reprezentace v Rakousku nezranil na kole, jak původně uvedlo vedení národního týmu, ale při jízdě na tříkolce. Pětadvacetiletý záložník kvůli tržné ráně v oblasti bérce na poslední chvíli přišel o účast na nadcházejícím mistrovství Evropy. Trenér Ivan Hašek odmítl, že by jeho svěřenec jakkoliv porušil týmová pravidla, aktivitu měl povolenou. Zároveň po generálce se Severní Makedonií zdůraznil, že na tříkolce ve Schladmingu jezdily i desetileté děti.

Reprezentace v neděli dopoledne v tiskové zprávě uvedla, že Sadílek v předposlední den soustředění během individuálního programu nešťastně upadl na kole. Média ale večer přišla s verzí, že se záložník nizozemského klubu Twente Enschede zranil na tříkolce při sjezdu s dalšími dvěma spoluhráči Ladislavem Krejčím a Davidem Juráskem.

"Je mi hrozně líto, že Michal s námi není. Ale prostě se to stalo. Nevím, ale zakazovat hráčům věci, které jsou dovolené dětem od deseti let... Nepřijde mi to jako taková tragédie. Mohlo se to stát kdekoliv, je to prostě smůla. Ale že bychom hráče posílali domů za to, že šli na volnočasovou aktivitu, kde se mohou pouštět i malé děti? Takhle jsme neuvažovali," řekl Hašek po vítězství 2:1 nad Makedonci v Hradci Králové.

Je nám líto, video expirovalo.
Hašek: Za Sadílka máme připravené varianty, některé hráče už jsme kontaktovali

"Hráči vyjeli na lanovku, zeptali se, jestli mohou jet. Ano, mohli. Nejeli dolů na kole nebo neprovozovali paragliding, což by bylo ostré. Byla to prostě nešťastná náhoda. Teď už si budeme dávat bacha i na tyhle věci, je to pro nás poučení," doplnil šedesátiletý kouč.

Vedení národního týmu v pondělí ráno připustilo, že původní verze nesedí. "Ta komunikace byla naše chyba. Měli jsme náročný den, večer jsme řešili, jestli se (Sadílek) může, nebo nemůže vrátit zpět. Jestli by to stihnul. Udělali jsme to blbě, omlouvám se," uvedl Hašek.

"Reprezentace uvedla, že Michal Sadílek při vyjížďce na kole upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce. Právě s touto informací vedení národního týmu původně pracovalo a následně ji dalo k dispozici médiím. Bylo chybou, že národní tým neposkytl úplné informace, a tímto se médiím a potažmo sportovním fanouškům omlouvá," uvedl tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Sadílek, který má v reprezentačním "áčku" na kontě 24 startů a jeden gól, byl podle všeho blízko k tomu, aby hrál na Euru v základní sestavě. O případném povolání náhradníka pro šampionát se Hašek teprve rozhodne, kontaktoval už ale možné adepty.

"Ještě musíme zkontrolovat zdravotní stav po zápase. Byla tam nějaká nakopnutí. Sedneme se s realizákem a dáme vědět. U dvou hráčů jsme již zjistili, zda třeba nejsou v zahraničí. Máme dvě varianty. Hráči jsou připraveni pomoci, mají individuální plány," řekl Hašek.

Sadílkovo zranění tým zasáhlo, hráči před zápasem s Makedonci při tradičním focení drželi spoluhráčův dres. "Ten dres s námi pojede celou dobu. Michal určitě dorazí na Euro. Kluci na něj budou myslet a budou hrát i pro něj," dodal Hašek.

Uzávěrka finálních nominací byla v pátek, kdy český tým v přípravě v Rakousku rozdrtil Maltu 7:1. Hašek může ještě jednoho hráče do pole dodatečně zařadit, ale pouze do začátku úvodního zápasu na turnaji, který jeho svěřenci odehrají 18. června proti Portugalsku. Brankáře lze v případě zranění vyměnit i během turnaje. Trenéři mohou pro Euro po rozšíření kvóty povolat 26 hráčů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články