Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Rangnick po vyřazení vzpomínal na Bankse a dodal: Nemůžu uvěřit, že jedeme domů

Velké zklamání kousal po úterní porážce 1:2 s Tureckem v osmifinále mistrovství Evropy trenér Rakouska Ralf Rangnick. Šestašedesátiletý Němec nemohl uvěřit faktu, že jeho svěřenci na turnaji skončili. Vyzdvihl tureckého gólmana Merta Günoka, jehož po zákroku v závěru nastavení přirovnal ke Gordonu Banksovi, který na mistrovství světa 1970 vychytal hlavičku legendárního Pelého.

Ralf Rangnick
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

O vítězství Turecka rozhodl dvěma trefami stoper Merih Demiral. V 67. minutě sice snížil střídající Michael Gregoritsch, ale vyrovnat už se Rakušanům nepovedlo, přestože soupeře přestříleli 21:6.

"Když prohráváte o dva góly, není to snadné. Tým zkusil všechno. Dali jsme kontaktní gól a pak jsme měli dostatek času na srovnání. Když ale máte v brance Gordona Bankse, je to těžké," prohlásil Rangnick s narážkou na Günoka, který vynikajícím zákrokem zastavil cestu míče do sítě po hlavičce Christopha Baumgartnera v úplném závěru.

"Potřebujete také trochu štěstí. Pokud by Baumgartnerova hlavička skončila v síti, mohli jsme vyhrát," doplnil Rangnick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko – Turecko

Rakousko nečekaně ovládlo základní skupinu před Francií, Nizozemskem a Polskem a do osmifinále šlo v pozici favorita. "Byla to historická šance na výhru, na postup do čtvrtfinále, kde bychom hráli s Nizozemskem. Nemůžu uvěřit tomu, že jedeme domů. Věřili jsme, že naše cesta na Euru bude pokračovat," dodal někdejší kouč Lipska nebo Manchesteru United.

"Těžko se to popisuje, nic ve mně není. Cítím se prázdný. Za pár dnů možná uvidíme, že jsme v Německu odehráli opravdu dobrý turnaji, ale ne teď. Chvíli to potrvá," konstatoval Baumgartner.

Turecko oplatilo Rakušanům březnovou porážku 1:6 z přípravného utkání ve Vídni. "Byla to hrozná kaňka na mé trenérské kariéře. Na Rakousko jsem jako na soupeře čekal, abych to konečně mohl hodit za hlavu. Hluboko uvnitř jsem měl v sobě pocit, že chci změnit ten březnový výsledek, i když šlo jen o přípravu. Na hráčích jsem viděl turecké srdce, to na této zemi miluju," prohlásil italský kouč Turků Vincenzo Montella.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články