Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Provod: Kdyby nás někde vybagovali nebo to trefili ze třiceti metrů... Bolí to extrémně

Češi ve svém úvodním skupinovém utkání Eura neudrželi šokující vedení a s Portugalskem nakonec prohráli 1:2. Autor jediné české branky Lukáš Provod litoval, že se nedokázalo udržet vedení ani remíza a s výhledem na Gruzii, která národní tým čeká v sobotu, doufá ve hru postavenou na základech právě utkání s Portugalskem. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Portugalci měli po první půli naprosto jasnou převahu, což pokračovalo i v poločasu druhém. Staněk chytil několik tutovek – a pak to přišlo.

Po centru z levé strany zachytil míč Coufal, přiťukl před vápno Provodovi a ten v 62. minutě s lehkou pomocí tyče z první střely na branku překonal Costu. "Dostal jsem zpětnej výbornej balon od Vládi Coufala a spadlo to tam krásně," uvedl Provod.

Přiznal, že prohra ho bolí extrémně. "Samozřejmě si asi nikdo nemyslel, že budeme mít nějakou velkou převahu, makali jsme všichni na sto procent, bohužel to nestačilo ani na bod. Ty góly ale nebyly z nějakých extra vypracovaných šancí," uvedl záložník Slavie, který o minulé Euro přišel kvůli zranění, dal svůj třetí gól za národní A-tým.

Sedm minut po něm si ovšem dal vlastní branku Robin Hranáč a v druhé minutě nastavení dokonal obrat střídající Francisco Conceicao.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Portugalsko – Česko: Provod – 0:1 (62. min.)

"Asi to bylo vyvrcholerní enormního tlaku. Kdyby nás někde vybagovali nebo to trefili ze třiceti metrů... My jsme nehráli vůbec špatně, obránci odehráli neuvěřitelný zápas, chybělo nám štěstí," řekl Provod.

"Snažili se nás veprostřed přečíslovat, snažil jsem se mluvit na kluky, pomoct, ale bylo to opravdu těžký dneska," doplnil. Mistři Evropy z roku 2016 porazili český tým popáté za sebou. Národní celek v pátém utkání po lednovém nástupu trenéra Ivana Haška poprvé prohrál.

V dalším zápase skupiny nastoupí reprezentanti v sobotu proti Gruzii a základní fázi uzavřou za další čtyři dny opět v Hamburku proti Turecku. "Musíme na tomhle stavět, na soudržnosti, spolupráci a atmosféře v týmu," vytyčil Provod.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články