Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Portugalsku test před Eurem nevyšel, prohrálo s Chorvatskem

Portugalští fotbalisté v generálce před ME prohráli s Chorvatskem 1:2. Tým, který bude za deset dní soupeřem českého výběru, nastoupil bez Cristiana Ronalda. O jediný gól domácích se v Oeiras postaral Diogo Jota. 

Joao Cancelo z Portugalska
zdroj: Reuters

Chorvati byli mnohem silnějším soupeřem než Finové, které Portugalci v úterý porazili 4:2. Skóre již v 8. minutě otevřel Luka Modrič z penalty, hvězda Realu Madrid upravila svoji bilanci na 175 mezistátních zápasů a 25 vstřelených gólů. Hned po přestávce Semedovu finální přihrávku Diogo Jota snadno proměnil ve vyrovnání. Soupeř však byl důraznější a Ante Budimir se pohotovou dorážkou postaral o vítěznou trefu.

Ronaldo, který po pozdním konci klubové sezony v Saúdské Arábii dostal týdenní volno, již usedl na lavičku náhradníků. Zůstal tam během celého zápasu, kouč Martínez ho do hry ani za nepříznivého stavu neposlal.

Než se mistři Evropy z roku 2016 Portugalci utkají 18. června v Lipsku s Českem, čeká je ještě v úterý generálka proti Irsku.

Tým kouče Zlatka Daliče narazí v silně obsazené skupině B také na Španělsko, které rozstřílelo Severní Irsko 5:1. Dvakrát se už v prvním poločase trefil Pedri. Jednadvacetiletý záložník Barcelony tak ve svém jubilejním 20. startu vstřelil první góly v reprezentačním dresu.

Den po senzační páteční porážce Anglie s Islandem (0:1) se představili také další účastníci skupiny C. Srbsko se při hladké výhře ve Švédsku 3:0 mohlo spolehnout na osvědčené střelce, trefili se Sergej Milinkovič-Savič, Aleksandar Mitrovič a Dušan Tadič. Slovinsku nestačil gól kanonýra Andraže Šporara, s Bulharskem se rozešlo smírně 1:1. Dánové porazili 3:1 Norsko a zvítězili potřetí za sebou.

O čestný úspěch poražených se postaral Erling Haaland, jedna z největších hvězd, které budou na šampionátu chybět. Kanonýr Manchesteru City nasázel ve středu hattrick Kosovu a s aktuální bilancí 33 startů a 31 branek si i nadále v norské reprezentaci drží průměr téměř gól na zápas.

Pověst střelce potvrdil také Romelu Lukaku, který dal úvodní dva góly Belgie při výhře 3:0 nad Lucemburskem. Útočník AS Řím svou bilanci vylepšil na 115 mezistátních utkání a 85 branek.

Maďaři v úterý prohráli v Irsku a jejich série bez porážky se zastavila na 14 zápasech. V Debrecínu se dnes rehabilitovali vítězstvím 3:0 nad Izraelem, dva góly zaznamenal Barnabas Varga. Ve skupině A narazí také na Švýcary, kteří si remízou 1:1 s Rakouskem připsali čtvrtý zápas bez porážky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články