Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Portugalci v přípravě na Euro porazili 4:2 Finsko, Turecko remizovalo s Itálií

Fotbalisté Portugalska, kteří budou za dva týdny v základní skupině mistrovství Evropy v Německu úvodním soupeřem českých reprezentantů, porazili v přípravném utkání Finsko 4:2. Dvěma góly se v Lisabonu blýskl střídající Bruno Fernandes. Poslední soupeř Čechů ve skupině Turecko remizovalo s obhájci zlata Italy 0:0.

Utkání Portugalsko – Finsko
zdroj: Reuters autor: Pedro Nunes

Mistři Evropy z roku 2016 si vybudovali tříbrankové vedení díky trefám Rúbena Diase, Dioga Joty z penalty a Fernandese.

Závěr utkání zdramatizoval finský útočník Teemu Pukki, jenž se prosadil dvakrát během pěti minut, ale v 84. minutě pojistil vítězství Portugalců opět záložník Fernandes.

Cristiano Ronaldo v zápasové nominaci nefiguroval. Trenér Roberto Martínez dal pětinásobnému vítězi Zlatého míče týdenní volno, jelikož mu sezona v Saúdské Arábii skončila až 31. května.

Než Portugalci nastoupí proti Česku 18. června v Lipsku, odehrají ještě dvě přípravy s Chorvatskem a Irskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Portugalci se na Euro zatím připravují bez Ronalda

Italský trenér turecké reprezentace Vincenzo Montella na své krajany a obhájce titulu vyrukoval s defenzivní taktikou, což vyústilo v bezbrankovou remízu.

Největší příležitost domácích v Boloni měl v poslední nastavené minutě prvního poločasu Cristante, ale hlavičkoval do tyče.

S Turky uzavřou čeští fotbalisté skupinu F 26. června. Pravděpodobně se však budou muset obejít bez obránce Kabaka, protože si poranil koleno.

Na marodce tak z předběžné nominace doplnil obránce Söyüncüa a útočník Ünala. Turci se před Eurem ještě utkají s Polskem.

Maďaři podlehli Irsku 1:2 a prohráli poprvé od 29. září 2022. Jejich série se zastavila na 14 zápasech. V Dublinu rozhodl v druhé nastavené minutě útočník nizozemského Excelsioru Troy Parrott.

Přípravná utkání před fotbalovým mistrovstvím Evropy:

Slovinsko – Arménie 2:1 (11. Mlakar, 63. Iličič – 56. Harojan), Švýcarsko – Estonsko 4:0 (20. Zuber, 47. Amdouni, 63. Elvedi, 70. Shaqiri z pen.), Rumunsko – Bulharsko 0:0, Irsko – Maďarsko 2:1 (36. Idah, 90.+2 Parrott – 40. Lang), Rakousko - Srbsko 2:1 (10. Wimmer, 13. Baumgartner – 35. Pavlovič), Portugalsko – Finsko 4:2 (55. a 84. Fernandes, 17. Dias, 45.+4 Diogo Jota z pen. – 73. a 77. Pukki), Itálie – Turecko 0:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články