Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Nizozemci a Poláci řeší před vstupem do turnaje zraněné. Stihne Lewandowski alespoň druhý zápas?

Euro ještě ani nezačalo a už se začala plnit listina zraněných. Utkání Nizozemska s Polskem bude ochuzeno o několik hráčů. Minimálně vstup do turnaje musí oželet polská hvězda Robert Lewandowski, Nizozemci nemohou počítat se záložníky Frenkiem de Jongem a Teunem Koopmeinersem. Trenér Ronald Koeman místo nich povolal univerzála z Dortmundu Iana Maatsena, který čeká na debut v reprezentačním A-týmu. Přímý přenos nabídne ČT sport v neděli od 14:20.

zdroj: REUTERS

Pětatřicetiletý kanonýr Lewandowski utrpěl v pondělním přípravném utkání proti Turecku (2:1) svalové zranění, kvůli němuž musel už v první půli vystřídat.

"Děláme vše pro to, aby Robert mohl nastoupit do druhého utkání proti Rakousku," prohlásil týmový lékař Jacek Jaroszewski. Lewandowski se zranil ve svém jubilejním 150. zápase za reprezentaci, na kontě má 82 branek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Polsku bude v úvodu Eura chybět Lewandowski

Sedmadvacetiletý hráč Barcelony de Jong naposledy nastoupil 21. dubna, poté ale katalánskému týmu chyběl do konce sezony. Přesto ho trenér Oranjes Koeman v závěru května zařadil do konečné nominace na evropský šampionát.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Neuzdraví se natolik, aby příští tři týdny hrál na požadované úrovni. Nemá smysl ho tu dál držet," řekl Koeman po pondělní výhře 4:0 nad Islandem v přípravném utkání, které de Jong sledoval z lavičky.

Šestadvacetiletý Koopmeiners neodcestuje na šampionát kvůli poraněným tříslům. Nedávný vítěz Evropské ligy s Bergamem si zranění přivodil při rozcvičce před duelem s Islandem.

Šanci tak dostane dvaadvacetiletý Maatsen. S Borussií došel až do finále Ligy mistrů, v němž na počátku června nestačil na Real Madrid. Za své výkony si vysloužil místo v ideální jedenáctce soutěže v uplynulé sezoně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články