Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mystic Sk8 Cup 2024

Nespadli jsme do jejich pasti, radoval se po postupu Deschamps

Na postup se nadřeli. Fotbalisté Francie jsou ve čtvrtfinále evropského šampionátu, když udolali Belgii 1:0 vlastním gólem Vertonghena. Kapitán týmu Kylian Mbappé měl přitom s maskou na zlomeném nose problémy s periferním viděním.

Trenér Didier Deschamps oslavuje gól Francie
zdroj: REUTERS

Lídr vítězného týmu odložil operaci a hraje dál s maskou, aby světové šampiony dovedl k dalšímu titulu. "Pomalu si zvyká. Víme, že pot se mu teď může dostat snáze do očí. Maska samozřejmě může ovlivnit jeho vidění. Říká, že to je, jako by viděl věci ve 3D," popsal kouč pocity své hvězdy.

"Všechno před sebou vnímá v pořádku, ale jeho periferní vidění má zpoždění. V příštích týdnech nebo měsících si prostě bude muset zvyknout," dodal Deschamps.

Francie se minimálně do čtvrtfinále dostala na šesti z posledních sedmi velkých turnajů, třikrát na Euru a třikrát na mistrovství světa. Na šampionátech také vyhrála všech pět zápasů proti Belgii.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Francie – Belgie

"Udělali jsme velký pokrok. Soupeř byl očividně opatrný, i když na papíře je to útočný tým. Udělali jsme vše, co jsme mohli, vytvořili si víc šancí než oni. Zvolili jsme vyčkávací hru a nespadli do jejich pasti. Líbilo se mi to, ale nemůžete vyhrát pouze držením míče," hodnotil pětapadesátiletý trenér.

Zápas rozhodla vlastní trefa obránce Jana Vertonghena po střele střídajícího Randala Kola Muaniho. Jeden z největších favoritů tak stále neskóroval ze hry. Tři branky Francie na turnaji zahrnují dva vlastní góly a Mbappého penaltu.

"Pokud jde v případě vlastního gólu o teč, znamená to, že někdo musel vystřelit. Na mistrovství jsou nejlepší týmy a zápasy mají vysokou intenzitu. Vždy jsme měli schopnosti častěji skórovat. Od začátku Eura to pro nás bylo složité, ale šance jsme měli. Nechceme, aby to pro nás byla psychologická překážka," uvedl Deschamps.

Kolo Muani přišel na hřiště až po uplynutí hodiny hry a pět minut před koncem způsobil rozhodující moment. "Je to hezké, gól v samém závěru osvobozuje celý tým. To je role náhradníka, vnést trochu svěžesti na trávník a korunovat práci, kterou odvedli vaši spoluhráči. Podařilo se nám udržet čisté konto a skórovat, jsme hrdí. Myslím, že můžeme vítězství v klidu oslavit a soustředit se na další zápas," pochvaloval si útočník PSG.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články