Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Někdy na něj nadáváme, dnes mu poděkujeme. Schranz po vítězném utkání s Belgií chválil VAR

Slovensko porazilo v první zápase na šampionátu Belgii 1:0 a raduje se z ideálního vstupu do turnaje. Jedinou branku utkání vstřelil útočník pražské Slavie Ivan Schranz, který uvedl, že byla především dílem okamžiku a intuice. "Nic jsem nevymýšlel," řekl.

Ivan Schranz oslavuje branku se spoluhráči
zdroj: Reuters autor: Heiko Becker

Schranz prožil složitou ligovou sezonu, ve které kvůli zdravotním problémům odehrál jen 21 zápasů a vstřelil dva góly. Formu však vyladil včas a na Slovensku je teď hrdinou. "Vystihl jsem Dokuovu rozehrávku, dal míč Kucovi (Juraj Kucka), který hned pálil. Brankář ho vyrazil rovnou přede mě, já se taky hned z první snažil trefit, nic jsem nevymýšlel," řekl třicetiletý Schranz po zápase.

Branka nejprve neplatila kvůli odmávanému ofsajdu, videorozhodčí ji pak ale potvrdil. "Vyšlo to. Chvíli jsem si nebyl jistý, jestli jsem byl na hranici ofsajdu. Musel jsem si počkat, ale pak jsem se mohl radovat naplno. Okamžik, intuice, bylo to hrozně rychlé. Je těžké hrát na Euru, dostat se do vynikajícího týmu a hrát s tak skvělým soupeřem. V tom samotném okamžiku už je to jednodušší, řekl bych," uvedl rodák z Bratislavy.

Video jeho týmu pomohlo ještě dvakrát, když zneplatnilo dvě trefy belgického kanonýra Romelua Lukakua. "Skvěle zvládnutý první zápas. Měli jsme kupu štěstí, musíme děkovat, že tu je VAR. Někdy si na něj zanadáváme, ale dnes mu asi poděkujeme. Chválabohu, že to tak dopadlo. Snad jen škoda, že jsme nepřidali další gól," dodal Schranz.

Branku řadí ke svým nejdůležitějším. "První gól za reprezentaci, pak ty klubové proti AC Milán, nebo proti Rakówu ve 120. minutě, co si teď vzpomínám z těch cennějších," vybavil si hráč, která má v české lize na kontě 170 startů a 47 branek. "Gól jsem věnoval rodině a tatinovi jako vždy," vzpomněl i na otce Dušana, který před třemi lety tragicky zahynul.

"Mám skvělý pocit. Teď jsou hlavní tři body. Že jsem dal gól na Euru, docením asi až později. Po druhém odvolaném gólu Belgie už jsem v závěru věřil, že to musíme dotáhnout," dodal Schranz.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články