Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nebyl to ideální výkon, přiznal bez oklik Hašek. Jaké faktory rozhodly?

Trenér české reprezentace Ivan Hašek litoval gólu v nastavení a těsné porážky 1:2 s favority z Portugalska. Poděkoval hráčům za obětavý výkon, ale pojmenoval také jasně mínusy: příliš hluboká defenziva, ztráty lehkých míčů. Portugalci podle něj vyhráli zaslouženě.

Trenér české reprezentace Ivan Hašek v utkání s Portugalskem
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

"Portugalci byli lepší celý zápas," pogratuloval vítězi reprezentační trenér.

"Celkově slušně jsme bránili, ale v přechodové fázi jsme ztratili hodně balonů a nebyli jsme nebezpečnější," začal bezprostředně po zápase vypočítávat neduhy českého týmu. "Chtěli jsme být daleko aktivnější a být víc na míči. Tím, že jsme o něj brzy přišli, jsme jim nabídli šance. Ale zase tolik vyložených jich neměli," dodal Hašek.

"V první půli to nebyl vůbec dobrý výkon, v druhé půli už to mělo docela grády, ale bohužel jsme ji prohráli 1:2," shrnul.

Kapitán Tomáš Souček v prvním poločase na chvíli usedl na trávník, což připomnělo jeho nedávné zdravotní potíže. "Tomáš je srdcař, v tuhle chvíli nemám zprávu, že by nějaký hráč měl zdravotní problémy," podotkl Hašek pár desítek minut po konci zápasu.

Už v sobotu odpoledne čeká český tým Gruzie, která sehrála nadmíru otevřenou partii s Tureckem. I proto podle plánu vystřídal Patrika Schicka s Janem Kuchtou. "Všichni pracovali do defenzivy a měli toho už dost. Za čtyři dny už musejí být ready," vysvětlil kouč střídání.

Výsledek je podle Haška smutný, ale tým si s tím poradí. "Byl jsem naštvaný, moc. Když to s jedním z nejlepších týmů nedotáhnete. Jsou happy za to, že mají tři body a že to mají za sebou. Hodně jsme jim to ztížili," zdůraznil. "Je to hrozná škoda. Musíme se z oho oklepat, není jiná cesta," dodal Hašek odhodlaně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články