Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
První oddíl

Na turnaji není lepší tým než my, myslí si trenér Španělska

Na šampionátu v Německu není lepší tým než jeho, domnívá se trenér Španělska Luis de la Fuente, kterého nadchl čtvrteční výkon jeho svěřenců při výhře 1:0 nad obhájci zlata Italy. Své hráče považuje za nejlepší na světě, zároveň ale také uvedl, že k triumfu na turnaji zbývá dlouhá cesta.

Hráči Španělska
zdroj: ČTK / AP / Martin Meissner

"La Roja" si v součtu s úvodní výhrou 3:0 nad Chorvaty zajistili první místo ve skupině B. Osmifinále je čeká 30. června v Kolíně nad Rýnem proti jednomu z celků, který skončí na třetím místě.

"Jsem nadšený a hrdý nejen na výsledek proti skvělému soupeři a úřadujícím mistrům Evropy, ale i na způsob, jakým jsme ho dosáhli. Turnaj je hodně náročný. Soupeři vás poznávají za pochodu, takže je těžké šampionát vyhrát. Myslím si ale, že tady není lepší tým, než je ten náš. Musíme dál pracovat a hrát tak jako doposud," řekl de la Fuente, který před rokem ovládl se Španěly Ligu národů.

O vítězství jeho týmu nad Italy rozhodl vlastní gól Riccarda Calafioriho. "Myslím si, že to bylo nepochybně to nejlepší z dosavadních 17 utkání, v nichž jsem Španělsko vedl. Předvedli jsme nejkomplexnější výkon," prohlásil třiašedesátiletý Španěl, který se reprezentace ujal po předloňském mistrovství světa.

"Fotbal je fyzický, ale taky je o technice a taktice. Byli jsme ve všech aspektech lepší. Možná se může zdát, že Itálie hrála špatně, ale to bylo proto, že jsme hráli velmi dobře. Itálie vyhrála Euro před třemi lety. Pořád nám ale zbývá dlouhá cesta k triumfu. Stále se můžeme hodně zlepšit. Budeme se však držet při zemi, protože každé utkání je opravdu náročné," uvedl.

O svých svěřencích má vysoké mínění. "Myslím si, že jsme nejlepší na světě, pokud jde o reagování na různé situace v utkání. Je opravdu důležité zdůraznit kvalitu této generace hráčů, hráčů, kteří do kádru doslova vtrhli. Podle mě jsou španělští hráči nejlepší na světě," mínil bývalý hráč Bilbaa či Sevilly.

Zároveň ale krotil nadšení. "Mám samozřejmě velkou radost, ale ještě jsme nic nedokázali. Musíme zůstat opatrní. Nesmíme se tou chválou nechat unést," řekl de la Fuente.

Skupinové boje zakončí Španělé v pondělí s Albánií. "Poslední zápas nám dává příležitost osvěžit tým a využít skvělé hráče z lavičky," prozradil někdejší trenér reprezentačních mládežnických výběrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články