Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Na pondělním tréninku nescházeli Barák ani Provod

Patrik Schick, který je kvůli zranění lýtka v péči lékařů, podle očekávání nebyl na pondělním tréninku české reprezentace. Naopak nechyběl záložník Antonín Barák, jehož v minulých dnech trápila lehká viróza. Středeční klíčový duel s Tureckem se blíží.

Trénink české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Schick se zranil v sobotním utkání s Gruzií, v němž musel střídat. Nedělní vyšetření na magnetické rezonanci prokázalo problém ve svalu.

"Patrik si poranil lýtko během zápasu nepřímým mechanismem. Pokud vím, tak tam nebyl žádný kontakt. Píchlo mu v lýtku, pocítil bolest, takže okamžitě byl stažen, aby dál nepokračoval ve hře a případné poranění se dál neprohlubovalo," popsal lékař týmu Petr Zeman.

Zda to znamená, že nejlepší střelec aktuální nominace jistě zmešká středeční duel s Turky, vedení týmu nepotvrdilo. Kanonýr Leverkusenu zůstal s mužstvem. "Každou část dne se snažíme tu fyzioterapii posouvat tak, abychom se ho pokusili připravit co nejdříve a byl schopný nějaké zátěže," dodal Zeman.

Barák měl v noci před sobotním zápasem teplotu a do utkání pak zasáhl až jako střídající v 81. minutě. Z utkání s Gruzií si odnesl lehký výron kotníku další záložník Lukáš Provod, ani on však na hřišti nescházel.

Na trénink do Norderstedtu, který leží u základny národního týmu během Eura na severu Hamburku, se dorazili podívat kouč reprezentační jednadvacítky Jan Suchopárek či herec Ladislav Hampl. Přijelo i několik fanoušků v českých dresech, kteří nakonec mohli na tribunu a stejně jako novináři sledovali úvodní čtvrthodinu.

Rukohravý Hložek

Trénink dva dny před klíčovým zápasem probíhal v dobré náladě. V úvodu hráči rozdělení na dvě skupiny absolvovali zábavné cvičení, při němž měli za úkol dostat do kádě míč, aniž by spadl na zem. Poslední dotek si musel připsat ten, kdo měl rozlišovací trikot.

Když do kádě hrudníkem doručil balon Adam Hložek, někteří si jej dobírali, zda opět nehrál rukou. Naráželi tím na útočníkův neuznaný gól proti Gruzii.

Úterní poslední trénink před středečním zápasem mužstvo stejně jako přípravu před druhým duelem skupiny neabsolvuje na stadionu v Hamburku, kde se bude hrát, ale na své základně. Pořadatelé se snaží šetřit trávník, který nebyl v nejlepším stavu. Mimo hlavní stadion budou v úterý trénovat od 11:00 i Turci.

Český tým má po dvou zápasech skupiny na kontě jediný bod za remízu 1:1 s Gruzií. Na úvod turnaje svěřenci trenéra Ivana Haška prohráli s Portugalskem 1:2. Výhra nad Tureckem by národnímu celku prakticky jistě vynesla postup. Stále existuje i varianta, že by mu mohla stačit pouze remíza, po nedělním vítězství Maďarska nad Skotskem už je ale jen velmi málo pravděpodobná.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články