Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Máme velkou zodpovědnost za atmosféru v zemi, cítí Kroos před startem Eura

Tlak spjatý s pořadatelstvím nadcházejícího mistrovství Evropy si hvězdný německý záložník Toni Kroos uvědomuje, ale zároveň si cení toho, že se šampionát odehraje na domácí půdě. Po návratu do reprezentace chce v zemi nastolit pozitivní atmosféru a zároveň odčinit předchozí neúspěšné turnaje. Přímý přenos utkání Německo – Skotsko sledujte v pátek od 20:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Toni Kroos v dresu německé reprezentace
zdroj: REUTERS

"Na každém domácím turnaji panuje tlak. Je to díky němu ještě mimořádnější. Dostanete okamžitě zpětnou vazbu – jak pozitivní, tak negativní. Máme velkou zodpovědnost za atmosféru v zemi v příštích týdnech. Víme, jaké to bude, ale zároveň je to velká čest a radost hrát na takovém turnaji. Kolik hráčů dostane příležitost zahrát si šampionát doma?" prohlásil Kroos, který po Euru ukončí kariéru.

Německo vyhrálo čtyřikrát mistrovství světa a třikrát Euro. Velkého úspěchu se naposledy dočkalo v roce 2014, kdy ovládlo světový šampionát, u čehož nechyběl ani Kroos, na dalších dvou MS ale vypadlo už ve skupině. Na posledním ME před třemi lety v osmifinále.

"Uvědomujeme si tlak, nechceme ho ignorovat, zároveň si ho ale musíme užít. Chceme pozitivně ovlivnit atmosféru v zemi a současně napravit předchozí turnaje," uvedl čtyřiatřicetiletý Kroos, jenž počátkem června ovládl s Realem Madrid Ligu mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Polsku bude v úvodu Eura chybět Lewandowski

"Když se podíváme na kvalitu kádru, vidíme, co je možné. Také si ale uvědomujeme, že v některých fázích zápasů máme prostor na zlepšení. Neexistuje lepší příležitost než ukázat, že dovedeme hrát dobře. To je náš úkol. Jestli chceme do turnaje promluvit, pak nevyhnutelně musíme minimalizovat pasáže, kdy jako tým nehrajeme dobře. Jinak nás z nich soupeři potrestají a turnaj pro nás skončí," podotkl Kroos.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna vyzvou v pátečním zahajovacím utkání šampionátu Skotsko. Ve skupině A se poté střetnou s Maďarskem a Švýcarskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články