Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Komentátor ČT sport Vlášek: Titul z Eura by si nejvíc zasloužilo Španělsko

Mistrovství Evropy míří pomalu ale jistě ke svému vrcholu. V úterý a středu jsou na programu semifinále, v neděli pak Euro završí boj o zlato. Kdo je nyní hlavním favoritem na vítězství? Podle komentátora Vlastimila Vláška by si za dosavadní předvedenou hru zasloužili asi nejvíce titul Španělé, jak ale redaktor České televize dodává, pragmatický fotbal má občas navrch. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Španělé slaví v utkání proti Italům
zdroj: Reuters autor: Carmen Jaspersen

"Není tam ani jeden tým, který by byl vyloženě velkým překvapením," tvrdí Vlášek.

A jako první logicky zmiňuje los.

"Samozřejmě tím, jak ten pavouk byl, že Španělsko hrálo s Německem už ve čtvrtfinále, tak bylo logické, že jeden z těch týmů vypadne. Byť se o tomhle zápase mluví jako o předčasném finále, tak doufám, že to opravdové finále nás bude také bavit," říká Vlášek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Prvního finalistu Eura určí šlágr mezi Španělskem a Francií

Velké diskuze se vedou ohledně atraktivity jednotlivých zápasů, zvláště těch v play-off.

"Že třeba Anglie či Francie nehrají pohledný fotbal, ale snad se to v těch třech zápasech ještě vylepší," doufá komentátor Eura.

Španělé jako jediní na ME vyhráli všech pět zápasů. A Vlášek má jasno. "Co se týče kvality, tak od prvního zápasu nejen já říkám, že Španělsko hraje skvěle a titul by si zasloužilo."

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Komentátor Vlášek: Španělé by si zasloužili titul

Jenže na zásluhy se ve fotbale často nehraje.

"Takže to může být i nějaký z týmů, které hrají pragmatický fotbal. Ale kdybych měl říct jedno jméno, tak asi by bylo v pořádku, kdyby Euro vyhrálo Španělsko."

To čeká s Francií semifinále na ME pošesté. Španělsko v něm dosud neuspělo pouze před třemi lety na penalty proti pozdějšímu vítězi turnaje Itálii. Francie zvítězila v této fázi třikrát. Stále ještě nedala gól ze hry.

"Hodně mě překvapilo, že s Portugalskem se Mbappé nechal vystřídat před druhou částí prodloužení. Byl prý unavený, což na mě zapůsobilo trochu divně, pak se tam na střídačce trochu pousmíval. Možná ho ten fotbal už ani nebavil," myslí si Vlášek.

Ve středu se pak představí Nizozemsko proti Anglii.

"Jak Francie, tak Anglie má v kádru hráče, kteří umí dopředu, jsou kreativní, rychlí. Nevím, jestli se trenéři bojí, ale zatím ty schopnosti hráčů málo využívají," doplňuje.

Nizozemci podle Vláška nemají na jména nabitý tým, ale i tak jim to funguje.

"Neprochází turnajem úplně jednoznačně a teď se ukáže, jak na tom opravdu jsou. Fanoušci by asi chtěli finále mezi Španělskem a Nizozemskem. V téhle fázi turnaje opravdu těžko předvídat, jak který duel dopadne."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články