Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Komentář k semifinále Eura Nizozemsko – Anglie obstará na ČT sport Poborský

Původně to bylo padesát na padesát, po postupu Anglie ale jasná věc. Spolukomentář, který si diváci ČT sport tak oblíbili, obstará při druhém semifinále mistrovství Evropy ve středu spolu s Jaromírem Bosákem legendární záložník Karel Poborský. Přímé přenosy z Eura sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Radost fotbalistů Anglie
zdroj: Reuters

První finalista Eura vzejde z úterního zápasu mezi Španělskem a Francií. Tým z Pyrenejského poloostrova je díky suverénnímu účinkování na turnaji mírným favoritem. Výběr země galského kohouta na šampionátu stále čeká na gól ze hry.

Komentátory utkání budou Vlastimil Vlášek a bývalý manažer národního týmu Tomáš Pešír. Ve studiu ČT sport se od 20:15 sejdou Petr Kubásek, Michal Kadlec, Tomáš Ujfaluši a zpravodaj ČT Jan Šmíd.

S vedoucím fotbalové sekce ČT sport Davidem Kozohorským se z místa konání, tedy mnichovské Allianz Areny, ohlásí právě Karel Poborský, který se během ME objevuje ve studiích České televize i na komentátorském stanovišti.

Španělé jako jediní na turnaji vyhráli všech pět zápasů, spolu s Německem navíc mají s 11 vstřelenými góly nejlepší útok. Ani vicemistři světa Francouzi na turnaji neprohráli, v normální hrací době ale vyhráli jen dvakrát. Na šampionátu ještě nevstřelili gól ze hry.

Vítěz duelu vyzve v nedělním finále v Berlíně Anglii, nebo Nizozemsko. Původní plán sice zněl tak, že zápas s Jaromírem Bosákem odkomentuje buď Luděk Zelenka, nebo Karel Poborský.

Ovšem vzhledem k postupu týmu Garetha Southgatea do semifinále bylo jasno. Karel Poborský, jehož trefný pohled i komentář si diváci České televize během ME oblíbili, tak vzhledem k jeho preferenci Anglie (odkomentoval duely se Slovenskem, Švýcarskem i Dánskem) chybět nebude.

Ve studiu se pak ve středu od 20:15 sejdou Jan Lutonský, Luděk Zelenka a Tomáš Ujfaluši, z Dortmundu bude reportovat David Kalous.

Finále odvysílá ČT sport v neděli živě od 20:00. Jisté je, že s komentářem Jaromíra Bosáka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články