Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Každý další úspěch vyšle signál soupeřům, burcoval Nagelsmann po skalpu Maďarů

Uspokojení po druhé výhře a postupu do osmifinále mistrovství Evropy v německém táboře nehledejte. Trenér Julian Nagelsmann ujistil, že jeho tým v závěrečném duelu ve skupině A nic nepodcení. Podle šestatřicetiletého stratéga je pro výběr pořadatelské země důležité projít do play-off z prvního místa a udržet se na úspěšné vlně. Přímý přenos utkání Švýcarsko – Německo sledujte v neděli od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

Ilkay Gündogan z Německa střílí gól do maďarské sítě
zdroj: REUTERS

"Chceme vyhrát všechny zápasy na turnaji. Každý další úspěch povzbudí mužstvo a vyšle signál našim soupeřům. Postup z prvního místa je pro nás velmi důležitý," řekl Nagelsmann.

Německo má v čele tabulky dvoubodový náskok na Švýcarsko, s nímž se střetne v závěrečném kole. K udržení první pozice, která by v osmifinále znamenala utkání proti druhému celku skupiny C s Anglií, Dánskem, Srbskem a Slovinskem, mu stačí remíza.

Z druhého místa skupiny A se naopak půjde na druhý tým "skupiny smrti", v níž je Španělsko, Itálie, Chorvatsko a Albánie.

"Nechci koukat takhle daleko, pro mě je podstatný nejbližší zápas. Nikdo ho za nás proti Švýcarsku nevyhraje. I proti Maďarsku to byl velmi těžký duel, ale tým ukázal, že dělá pokroky. Před rokem v říjnu bychom takové utkání 2:0 rozhodně nevyhráli," podotkl Nagelsmann, jenž je ve funkci právě od loňského podzimu.

Němci zdolali Maďary po třech nezdarech ve vzájemných střetnutích a jejich trenér si pochvaloval i atmosféru ve Stuttgartu. "Na stadionu bylo opravdu hodně hlučno, skvělá atmosféra. Máme v týmu spoustu úspěšných a zkušených fotbalistů, ale i pro ně to byl zážitek. Fanoušci sní o titulu a na nás je, aby to pokračovalo co nejdéle," dodal Nagelsmann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články