Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hašek: O povolání dalšího hráče rozhodneme až po zápase s Makedonií

Reprezentační trenér Ivan Hašek se teprve po pondělní generálce na mistrovství Evropy se Severní Makedonií rozhodne, zda místo Michala Sadílka povolá na turnaj do Německa dalšího hráče. Kouč národního týmu už ale kontaktoval některé možné náhradníky.

Ivan Hašek
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Samozřejmě je nám všem hrozně líto, že s námi nemůže být. Je to takový 'turbovysavač', který má v týmu takové postavení, že už je tam delší dobu. Byl součástí, teď vypadl. Aby mohl být na dalším turnaji, budeme muset postoupit na mistrovství světa. Je to realita, není tady, musíme se s tím vyrovnat," uvedl Hašek před utkáním s Makedonci.

Trenéři mohou pro Euro po rozšíření kvóty povolat 26 hráčů. Hašek tedy může ještě jednoho hráče do pole dodatečně zařadit, ale pouze do začátku úvodního zápasu na turnaji, který bude jeho svěřence čekat 18. června proti Portugalsku. Brankáře lze v případě zranění vyměnit i během turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Hašek: Za Sadílka máme připravené varianty, některé hráče už jsme kontaktovali

Za Sadílka připadají v úvahu jeho starší bratr Lukáš ze Sparty, Petr Ševčík, Alex Král, Lukáš Kalvach, Dominik Janošek či Michal Hlavatý.

"Jestli povoláme nového hráče? Zítra po zápase si sedneme, vyhodnotíme to podle zdravotního stavu, podle kterého se rozhodneme. Některé hráče jsme už kontaktovali, aby třeba nebyli někde na dovolené. Máme už připravené některé varianty," řekl Hašek.

Sadílkovo zranění bylo pro mužstvo velkou ranou. "Hrozně se těšil. Je to život, prostě se to stalo. Budeme mu přát, aby byl co nejrychleji zpátky. Do budoucna s ním samozřejmě počítáme a těšíme se, až bude zdravý. Když odjížděl, měli všichni kluci slzy v očích. Nebylo to jednoduché," připustil Hašek.

"Mluvili jsme s ním, je to pro nás ztráta. Je to hlavně škoda, protože Sáďa je skvělý na hřišti. I charakterově je to skvělý kluk. Určitě budeme chtít i to mistrovství Evropy hrát pro něj a budeme bojovat za něj," prohlásil obránce Martin Vitík.

Sestavu neprozradím, nemůžeme hrát na půl plynu

Hašek v pátek při drtivé výhře 7:1 nad Maltou vynechal některé opory v čele s kapitánem Tomášem Součkem či nejlepším týmovým střelcem Patrikem Schickem. Očekává se, že v pondělí už nasadí sestavu, která se bude blížit té, s níž vyrukuje 18. června do prvního utkání na Euru proti Portugalsku.

"Pracujeme na tréninku každý den v nějakém rozestavení, jak bychom chtěli hrát, jaké principy bychom chtěli dodržovat. Jsem rád, že na většinu postů máme zdvojené možnosti. To je pro mě důležité. Zítra dostanou příležitost ti hráči, kteří nebyli v prvním zápase. Další se pak dostanou do hry v průběhu zápasu. Nechci prozrazovat víc, co se týče základní sestavy," uvedl Hašek.

Aktuálně 69. tým žebříčku FIFA pětkrát po sobě nezvítězil. "Vypadá to, že to není soupeř zvučného jména, ale porazili Itálii, remizovali s Anglií. Teď prohráli 0:3 v Chorvatsku, ale měli více střel a byli vyrovnaným soupeřem. Mají hráče z Bundesligy, ze španělské ligy. Vůbec to není jednoduchý soupeř," podotkl Hašek.

Makedonci jsou podle něj kvalitnější než Arménie, kterou český celek v březnové přípravě udolal po obratu 2:1. "Jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát, to je evidentní. Jestli někdo půjde na půl plynu, je daleko větší nebezpečí zranění, než bychom chtěli. Půjdeme do toho od začátku s tím, že chceme vyhrát. Lidi nás poženou," uzavřel Hašek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články