Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gruzie v generálce zvítězila v Černé Hoře 3:1, Slováci rozstříleli Wales

Fotbalisté Gruzie zvítězili v generálce na evropský šampionát na hřišti Černé Hory 3:1. Slovensko přehrálo Wales hladce 4:0, obhájci evropského zlata z Itálie porazili Bosnu a Hercegovinu 1:0.

Fotbalisté Gruzie
zdroj: Reuters autor: Irakli Gedenidze

Gruzínci se v Podgorici dostali do vedení už po deseti minutách hry zásluhou Kiteišviliho. Dvoubrankový náskok získal hostům po přihrávce Kvaraccheliji ve 33. minutě Mikautadze.

O poločasové přestávce poslal trenér domácího týmu Prosinečki do hry Jovetiče a čerstvý vítěz Evropské konferenční ligy s Olympiakosem v 66. minutě snížil.

Na víc se ale už Černohorci nezmohli, naopak šest minut před koncem zpečetil výsledek Zivzivadze.

Slováky poslala do vedení těsně před poločasem rána Kucky, v 56. minutě zvýšil Boženík, jenž se v soutěžním zápase trefil po téměř čtyřech měsících.

Následně měl útočník Boavisty Porto prsty i ve vlastním gólu Ampadua a konečný výsledek stanovil v nastavení Bénes.

O výhře italských obhájců titulu rozhodl ve 38. minutě Frattesi, který po centru Chiesy vypálil z voleje a efektně zakončil pod břevno.

Trenér Spalletti udělal oproti úterní bezbrankové remíze s dalším českým soupeřem Tureckem devět změn v sestavě.

Finalisté uplnulých dvou mistrovství světa z Francie v Bordeaux remizovali s Kanadou 0:0. Výběry těchto zemí se utkaly teprve podruhé v historii.

K dosud jedinému vzájemnému střetnutí došlo na světovém šampionátu 1986 v Mexiku, kde o vítězství Francie rozhodl gól Jean-Pierrea Papina.

Výsledky přípravných utkání před mistrovstvím Evropy:

Černá Hora – Gruzie 1:3 (66. Jovetič – 10. Kiteišvili, 33. Mikautadze, 84. Zivzivadze), Itálie – Bosna a Hercegovina 1:0 (38. Frattesi), Slovensko – Wales 4:0 (45. Kucka, 56. Boženík, 60. vlastní Ampadu, 90.+1 Bénes), Francie – Kanada 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články