Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Giroud uzavře po Euru reprezentační kariéru. Musíme uvolnit místo mladším, říká

Nejlepší střelec v historii francouzské reprezentace Olivier Giroud plánuje po letošním mistrovství Evropy ukončit kariéru v národním týmu. Sedmatřicetiletý útočník, který se po třech sezonách v AC Milán chystá zamířit do zámořské MLS, o tom informoval v rozhovoru pro list L'Equipe.

Francouz Olivier Giroud oslavuje gól v reprezentačním dresu
zdroj: REUTERS

"Abych byl upřímný, tohle bude můj poslední turnaj s Les Bleus. Samozřejmě mi to bude strašně chybět," řekl Giroud. "Musíme ale uvolnit místo mladším. Člověk musí být zároveň opatrný, aby nepřetáhl o sezonu navíc. Je potřeba najít správnou rovnováhu," dodal.

Nejlepší střelec francouzského národního týmu má zatím na kontě 131 reprezentačních startů. Do statistik zapsal 57 gólů, Thierryho Henryho v historické tabulce předstihl během mistrovství světa v Kataru.

"Vždy jsem si myslel, že skončím, až si o to řekne tělo. Teď si myslím, že mám před sebou ještě dobré dva roky. Ale co se týče francouzské reprezentace, tohle bude konec," zopakoval Giroud, jenž byl mimo jiné i oporou mužstva, které v roce 2018 získalo titul mistrů světa.

Klubovou kariéru chce Giroud dohrát v MLS. Z milánského AC, s nímž předloni získal titul a kde mu v létě vyprší smlouva, má namířeno do Los Angeles FC. Dříve působil i v Arsenalu nebo Chelsea, s níž před třemi lety vyhrál Ligu mistrů.

Na Euru by nyní rád navázal na poslední francouzské zlato z roku 2000, na minulém šampionátu tým vypadl v osmifinále. Konkrétní cíle si ale nedává. "Pokud vyhrajeme, tak mohu říct, že jsem s výjimkou Premier League, kterou je velice těžké vyhrát, vyhrál všechno," konstatoval. "Také ale slýchám spoustu narážek na metu 60 gólů v národním týmu. Sleduju to, ale není to žádná posedlost," dodal.

Francie se na Euru utká ve skupině s Rakouskem, Nizozemskem a Polskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články