Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fernandes: Kritika národního týmu se mi líbí. Dokazuje to, že lidé od nás hodně očekávají

Po sobotní porážce 1:2 s Chorvatskem se portugalská fotbalová reprezentace, která za týden rozehraje mistrovství Evropy proti českému výběru, ocitla pod tlakem tamějších médií a fanoušků. Záložník Bruno Fernandes je za kritiku rád. Podle něj dokazuje, jak vysoká očekávání příznivci favoritů z Pyrenejského poloostrova mají.

Bruno Fernandes v dresu portugalské reprezentace
zdroj: REUTERS

Portugalci v čele s hvězdným Cristianem Ronaldem vyhráli v kvalifikaci o evropský šampionát všech deset zápasů. Ve dvou z posledních tří přípravných utkání ale prohráli. Nejprve v březnu se Slovinci 0:2 a v sobotu nestačili na Chorvaty. Mezitím zdolali Finy 4:2, na čemž se Fernandes podílel dvěma góly.

"Nechci, aby si kdokoli myslel, že jsme se dostali do bodu, v němž si myslíme, že už jsme všechno zvládli a nemáme co dokazovat. Vždycky je co zlepšovat," prohlásil devětadvacetiletý záložník Manchesteru United.

Za kritiku je rád. "Upřímně se mi trocha té negativity kolem národního týmu líbí. Takové to, že 'tým už není tak dobrý', 'není to to, co chceme'. Jsem za to rád, protože to dokazuje, že lidé toho od nás hodně očekávají a chtějí víc," konstatoval Fernandes.

Je nám líto, video expirovalo.
Polsku bude v úvodu Eura chybět Lewandowski

"Znamená to, že my hráči, kteří reprezentujeme Portugalsko, máme kvalitu na to, abychom byli ještě lepší. Uvědomujeme si to, jsme ambiciózní. Chceme toho od sebe víc a chceme být lepší," dodal někdejší hráč Udine, Sampdorie Janov či Sportingu Lisabon.

Portugalce v úterý čeká poslední přípravný duel před Eurem, v Aveiru přivítají Irsko. Turnaj začnou za týden v Lipsku proti Česku, poté je ve skupině F čeká Turecko a nováček na velkém turnaji Gruzie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články