Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Dumfries nijak gólmana neomezoval, zlobil se Koeman. Bylo mi hned jasné, že je to ofsajd, nesouhlasil Deschamps

Trenéři Nizozemska a Francie měli po bezgólovém šlágru skupiny D opačný názor na neuznanou branku Xaviho Simonse z druhého poločasu. Podle nizozemského kouče Ronalda Koemana byl ofsajd odmáván chybně a gól měl platit, jeho protějšek Didier Deschamps viděl situaci zcela odlišně. Shodli se jen na tom, že vyhodnocení trvalo videorozhodčímu příliš dlouho.

Didier Deschamps a Ronald Koeman
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

Klíčový moment pátečního utkání nastal v 69. minutě. Nizozemský záložník Simons pohotově napálil odražený míč přímo k tyči a Mike Maignan se za střelou jen ohlédl.

Pokud by však francouzský brankář chtěl po míči skočit, překážel by mu vedle stojící Denzel Dumfries, jenž byl v době střely v jasném ofsajdu.

Angličtí sudí nakonec gól neuznali. "Dumfries je v ofsajdu, to je pravda. Ale nijak gólmana neomezuje. V tom případě si myslím, že jde o regulární branku," řekl Koeman.

"Nechápu, proč na to potřebují pět minut, bylo to tak složité? Nerozumím tomu," přidal jednašedesátiletý kouč. Videorozhodčí zkoumali situaci zhruba tři minuty.

"Nevím, proč jim to tak trvalo. Když jsem viděl opakované záběry, nebylo se o čem bavit. Bylo mi hned jasné, že je to ofsajd," podotkl Deschamps.

Branka nakonec nepadla a zrodila se první remíza 0:0 na šampionátu v Německu. Oranjes v posledních 36 zápasech neskórovali teprve podruhé, i v prvním případě to bylo s Francií.

"Byl to zápas dvou vyspělých mužstev. Nizozemci hráli opatrněji než obvykle, přesto jsme měli minimálně pět gólových šancí. To jediné můžu týmu vytknout, chybí nám efektivita," zhodnotil Deschamps.

Jeho svěřenci se na turnaji ještě nezapsali mezi střelce. Rakousko na úvod porazili 1:0 díky vlastní brance Maximiliana Wöbera. "Remíza je dobrý výsledek, s bodem budou spokojená obě mužstva," dodal Koeman.

Oba týmy mají po čtyřech bodech a jsou blízko postupu do vyřazovací fáze. Les Bleus zakončí skupinu v úterý proti již vyřazenému Polsku. Nizozemsko hraje s Rakouskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články