Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

ZA OPONOU: Otužuji se denně, přiznává Barák. Černý se naučil spát, co preferuje Souček?

Velice důležitou součástí celé sportovní přípravy a na zápas obzvláště, je regenerace. Antonín Barák v rozhovoru pro ČT sport přiznal, že mu nejvíce pomáhá otužování. To ostatně preferuje i kapitán reprezentace Tomáš Souček. Co nejvíce pomáhá Václavu Černému? Přímé přenosy a zpravodajství z Eura sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Barák, Souček a Černý: Máme rádi zimu pro regeneraci

"Já se denně otužuju. Začínám už ráno sprchou, kdy postupně z vlažné vody se dostávám do studené. To je moje první nabuzení," vypálí Barák.

"I po zápase mám hrozně rád ten ledový efekt. V Itálii jsem si zvykl na krokoměru, to chodím skoro každý den. Čtyři minuty do minus stoosmdesáti stupňů, ten suchý mráz mi moc vyhovuje," říká hráč Fiorentiny.

Barák má dále různá svá cvičení. "Ta preferuju, abych se připravil a po zápase obnovil vlákna. Další velmi důležitý bod. Před zápasem teplo v žádném případě, protože se snažím udržet co nejvíc tekutiny v sobě. Snažím se trochu nafouknout, abych neztrácel minerály," pokračuje s tím, že po zápase si rád zajde do sauny. "Hlavně v zimě, v létě ne, to nemusím."

Kapitán českého týmu Souček si bere od každého něco. "Hodně si zakládám na ledové vodě, v kádi jsem po zápase, ale dva tři dny před zápasem si zajdu do sauny, kterou mám rád."

Něco jiného je pak pro něj protažení. "To je víc dynamický, to až přímo před zápasem či tréninkem, aby hráč předešel zranění. Pak je mnoho věcí, jak člověk jí a spí."

Pro Černého je regenerace velice důležitou součástí, aby předešel zranění. "S ním mám totiž nějakou historii... Teď se o to starám hodně, neříkám ale, že jdu do extrému."

V prvné řadě se naučil spát. "Přijet domů a usnout, to jsem nikdy neuměl. Pak jídlo, udělat si svůj systém, a to si jedu. Mám to i tak, v kolik se hraje."

I křídlo momentálně hrající za bundeslighový Wolfsburg potřebuje nabuzení a pak, jak sám říká, začínají jeho rutiny.

"Oblíkat levou první, pak pravou, to jsou věci, které ani nedokážu popsat, protože je dělám automaticky."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články