Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

V Hamburku řeší potíže s trávníkem, Češi museli trénovat jinde

Čeští fotbalisté absolvovali trénink před druhým utkáním skupiny mistrovství Evropy s Gruzií. Místo velkého Volksparku se ale národní tým vrátil na místní stadionek Eintrachtu Norderstedt. Důvod?

Češi se připravují na duel s Gruzií
zdroj: ČT sport / ON

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek už při čtvrtečním setkání na hamburské radnici zmínil, že se mu nelíbil stav trávníku na padesátitisícovém stadionu HSV při utkání Chorvatsko – Albánie. 

"Nepřišlo mi v úplně nejlepší kondici," řekl Fousek k hřišti po setkání se státním radou pro sport Christophem Holsteinem.

Své si k tomu řekla i UEFA. Podle jejich regulí může navíc tým trénovat na stadionu, na kterém odehraje dvě utkání, pouze jedinkrát. Otázka je, zda budou mít Češi tu možnost alespoň před třetím zápasem s Tureckem.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Češi přišli o předzápasový trénink na hlavním stadionu v Hamburku

Český tým každopádně v pátek trénoval v Norderstedtu kousek od své základny, tedy na stadionku, kde se před týdnem odehrál i otevřený trénink před vstupem do turnaje. Stav trávníku zůstal na vysoké úrovni.

"Ne, že by to byl velký problém, ale trochu jsme si to osahat chtěli. Nedá se nic dělat, problémy jsou všude po Německu," řekl v rozhovoru pro ČT sport útočník Jan Kuchta.

Stejně tak měla zákaz využít hřiště na HSV i reprezentace Gruzie, která v úterý velice slušně vzdorovala Turecku, s nímž nakonec prohrála 1:3.

Má tedy ve skupině nula bodů jako Češi, pro které bude sobotní zápas zásadní pro další budoucnost na Euru.

Trenér Ivan Hašek už dopředu avizoval, že chystá některé změny. Do hry by se tak mohli dostat hráči, kteří proti Portugalsku (1:2) neměli velkou minutáž, ale přesto zaujali. Spekuluje se například o Antonínu Barákovi.

Haškovi svěřenci se připravovali v dobré náladě. Mezi posledními přišel na trávník kapitán Souček, kterému se v prvním zápase skupiny ozvaly lehké dlouhodobé potíže s kolenem.

Devětadvacetiletý záložník West Hamu vyběhl bez ovázané nohy a během úvodní čtvrthodiny, tradičně otevřené pro média, vypadal i při běhu v pořádku. Ani u následného cvičení se nezdálo, že by ho problém výrazněji limitoval.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články