Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Turecko? Zápas roku. U Schicka máme lehkou naději, řekl Köstl

Prvotní interní vyšetření v rámci českého týmu dalo reprezentaci lehkou naději, že zdravotní stav Patrika Schicka není pro další pokračování na Euru beznadějný. Řekl to asistent trenéra Jaroslav Köstl s tím, že další vyhlídku dá až magnetická rezonance v neděli odpoledne. Přímý přenos utkání s Tureckem sledujte ve středu večer na ČT sport a ČT sport Plus.

"Patrik bude odjíždět do nemocnice na rezonanci, prvotní vyšetření nám dalo lehkou naději, což po zápase úplně nebylo. Uvidíme až po podrobnějším vyšetření. Jinak je zdravotní stav mužstva odpovídající. Určitá únava u některých hráčů je, ale jinak by tam nic zásadního nemělo být," řekl asistent Ivana Haška.

Schick nejprve v 59. minutě utkání proti Gruzii srovnal na konečných 1:1 a šestým gólem se osamostatnil v čele tabulky českých střelců na mistrovství Evropy. O necelých 10 minut později si ale sedl na trávník, držel se za lýtko a poté s hlavou v dlaních odkulhal ze hřiště, kde ho vystřídal Mojmír Chytil.

"Páťa je důležitý hráč, je to hlavní palebná síla, kterou tady máme. Každý zásah do týmu je zásadní. Na druhou stranu jsou tu kluci, kteří jsou připraveni. Budeme potřebovat přínos hráčů, kteří třeba tolik příležitostí nedostali, je tam Hložan, Kuchťak, Mojma, Choras, to jsou kluci otřískaní v Evropě. Náhradu z vlastních zdrojů případně najdeme a v podstatě nám ani nic jiného nezbývá," uvedl Köstl.

Češi měli proti Gruzii 26 střel, z toho 11 na branku. "Byly tam situace, které se daly vyřešit jinak. Chytal skvěle brankář, zápas jsme zpětně viděli a byly tam možnosti, které se daly vyřešit a mrzí nás to. Chtěli jsme, to je jedna věc a taky bychom si možná lepší výsledek zasloužili. Výkon do ofenzivy byl velmi slušný," pokračoval trenér, který před příchodem do reprezentace strávil mnoho let jako asistent Jindřicha Trpišovského ve Slavii.

Ocenil přínos fanoušků českého týmu. "Lakmusovým papírkem byla reakce fanoušků po zápase, klukům vzdali hold, protože cítili, že to kluci nevypustili. Vážíme si toho, kluci si toho váží a jsou úplně odhodlaní do toho zápasu s Tureckem jít."

Pokud chtějí Češi pomýšlet na postup do vyřazovací fáze, budou muset ve středu na závěr skupiny opět v Hamburku porazit Turecko.

Teoreticky by mu mohla stačit i remíza, ale k tomu by potřeboval souhru dalších pěti výsledků. Do vyřazovací části projdou první dva týmy z každé skupiny a nejlepší čtveřice z třetích míst.

"Je to závěrečný díl trilogie, je to po osmi letech. Je to zápas roku. Obrovský zápas s bouřlivou kulisou, musíme se na to pořádně nachystat. Pod trenérem Montellou hrají ofenzivní, slušný fotbal, hodně to omladil, dá se čekat útočný zápas. Půjdeme za vítězstvím, protože nám nic jiného nezbývá. Doufám, že nám to bude stačit na postup," prohlásil Köstl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články