Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Styl mi byl strašně sympatický. Liga mistrů je další sen, uvedl Krejčí k Gironě

Za přestup ještě před prvním zápasem na mistrovství Evropy byl rád. Ladislav Krejčí se po přesunu ze Sparty do Girony už naplno soustředí na Euro a krok považuje za jeden ze splněných životních snů. Věří, že mu herní styl Girony bude sedět a těší se i na Ligu mistrů.

Ladislav Krejčí
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Krejčí ve čtvrtek neodcestoval s týmem do dějiště Eura a místo toho vyrazil do Španělska dotáhnout přestup. K národnímu mužstvu se připojil zpět ještě ten den večer, v pátek pak kluby oznámily dohodu. "Bylo to časově náročné. Ale vše proběhlo tak, jak mělo být. Nová zkušenost, nové zážitky, jsem rád, že jsem to vše mohl poznat. To, o čem jsem jen slyšel, jak tyhle přestupy probíhají, jsem si prožil. Ale teď už směřuji svou pozornost jen na Euro," uvedl Krejčí.

"Jsem rád, že se to zvládlo takhle před, i to oznámení proběhlo dostatečný počet dnů před tím. Doufám, že se to uklidní a já budu s čistou hlavou, jak jsem nastavený už teď, reprezentovat co nejlíp budu moci," doplnil Krejčí, jenž s týmem vstoupí do turnaje v úterý proti Portugalsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí k přestupu: Liga mistrů je další sen, který bych chtěl zažít

Gironu si nevybral náhodou, je přesvědčen, že mu bude její styl sedět. S třetím týmem uplynulé sezony španělské ligy ho čeká hlavní fáze Ligy mistrů. "Samozřejmě je to jedna z věcí, kterým jsem přidával velkou hodnotu. Liga mistrů je další sen, který bych chtěl zažít. Sledoval jsem je poslední rok, půlrok, ten styl mi byl strašně sympatický. Není náhoda, že skončili na třetím místě. Věřím, že v tom budeme pokračovat," řekl Krejčí.

"Mluvil jsem i s trenérem a lidmi okolo, jak mají nastavenou koncepci. To pro mě bylo důležité vědět. Samozřejmě nějaké odchody tam teď budou, jeden už proběhl, ale je to systémová věc, jak oni pracují. Ten jejich fotbal, jaký hráli, se mi líbí. Proto jsem se rozhodl tak, jak jsem se rozhodl," doplnil.

Zahrát si jednu z pěti nejkvalitnějších lig v Evropě je pro něj velkou motivací. "Za mě je to sen a cíl každého, kdo se snaží hrát fotbal a někam se dostat. Je to jeden z mých životních snů, ale ne poslední. Mám ty sny co největší a doufám, že tohle je ten, který mě posune k dalšímu," uvedl Krejčí.

"Jdu tam s respektem, přirozeným a zdravým, s očekáváními, sny a samozřejmě s velkou motivací. Chci se naučit novou mentalitu, nový styl fotbalu. Chci zlepšovat sebe jako člověka i fotbalistu," doplnil již bývalý sparťanský kapitán.

O Spartu se Krejčí nebojí

Loučení s letenským klubem, který v posledních dvou sezonách dovedl k ligovému titulu a letos po triumfu v domácím poháru i k zisku doublu, pro něj bylo emotivní. "Spartě moc děkuju, jak se se mnou rozloučila, moc to pro mě znamená. Včera to pro mě nebyl vůbec jednoduchý den, prožil jsem tam toho strašně moc. Ale odcházím s tím, co jsem chtěl splnit. Což byly trofeje a tituly, že Sparta bude zase nejlepší na domácí scéně. Nějak jsem cítil, že ten krok bych chtěl celkově udělat," řekl Krejčí.

Vedle něj opustil Letnou i dánský hlavní trenér Brian Priske. "Bude to změna, ale opravdu si myslím, že Sparta bude pokračovat v nastaveném trendu. Je to přirozený vývoj a chod klubu, že se věci mění. Styl, který Sparta nastavila, ale zůstane. Já, Brian nebo kdokoliv jiný nejsme recept na úspěch, těch cest je strašně moc. Lidi, kteří budou na těchto pozicích, budou dělat to nejlepší, co budou moci. O Spartu absolutně nemám strach a pochybnosti," uvedl Krejčí.

Z jeho nového angažmá ve Španělsku měli radost i další členové reprezentace. "Všichni mi poblahopřáli, jsem za to moc rád. I za to, co mi k tomu řekli moji nejbližší, kamarádi. Taky moc děkuju trenérům a celému realizačnímu týmu tady, jak mi vyhověl. Jak se o mě postarali," řekl Krejčí.

Český celek vstoupí do Eura v úterý proti Portugalsku. "Těším se strašně moc, už jsme sledovali dva zápasy. Atmosféra a to kouzlo na vás dýchnou už jen z televize. Plno kluků z nás to zažije poprvé, všichni jsme natěšení, namotivovaní. S Portugalskem proti nám bude stát velká kvalita, hodně kvalitních jednotlivců. Věřím, že naší týmovostí, kterou je český fotbal i celkově národ známý, dokážeme velké věci," uvedl Krejčí.

Hodně ho zasáhlo, že kvůli zranění z jízdy na tříkolce na závěr soustředění v Rakousku vypadl z nominace záložník Michal Sadílek. "Je to můj nejbližší přítel tady, známe se strašně dlouho. Je mi strašně líto i za něho, co se stalo," dodal Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články