Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Schick pro ČT ke zranění: Není to nic dobrýho. Stihne zápas s Tureckem?

Český tým si zkomplikoval boj o postup ze skupiny mistrovství Evropy. Bod za remízu proti Gruzii zařídil gól Patrika Schicka. Ten musel střídat kvůli zranění a zda nastoupí ve středu proti Turecku, je zatím ve hvězdách. V neděli podstoupí vyšetření na magnetické rezonanci. Trenér Ivan Hašek po utkání uvedl, že momentálně není úplně optimistou. Přímé přenosy z Eura sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Gruzii, která je na velkém turnaji poprvé, poslal v Hamburku v nastavení úvodního dějství do vedení z penalty Georges Mikautadze. Poté srovnal v 59. minutě Patrik Schick, ale otočit stav už svěřenci trenéra Ivana Haška navzdory obrovské střelecké převaze nedokázali.

"Průběh zápasu? Byli jsme lepší, měli víc šancí, gólman nás bohužel v první půli pochytal a pak přišla nepříjemná penalta, gól do šatny, nevyvíjelo se to dobře," přiznal Schick.

Okamžitě, co reprezentace inkasovala, měla jednu z mnoha šancí. "Nemyslím, že jsem to vyřešil špatně, myslím, že ve středu jsem se z toho docela dobře vykličkoval. Mohl jsem možná střílet křížem. Ten gólman je hrozně velkej, na té čáře se roztáhl a dobře to chytil."

Schick nakonec přece jen srovnal stav. "Roh, nacvičená situace, kdy zavírám zadní tyč a přesně na takové balony jsem tam čekal," uvedl útočník bundesligového Bayeru Leverkusen, který se stal historicky nejlepším střelcem české reprezentace na ME a odpoutal se od Milana Baroše.

Haškův tým málem s debutantem na velkém turnaji nedosáhli ani na bod. V závěru nastavení měl po brejku na kopačce rozhodnutí střídající Lobžanidze, ale sám před Staňkem zamířil nad.

"Mohli jsme ten zápas prohrát, udělali jsme blbost," věděl Schick, stejně jako to, že žádoucí jsou ve středu tři body. "V posledním zápase budeme hrát o všechno," řekl s výhledem na třetí utkání skupiny F.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Česko – Gruzie

Češi vyslali celkem 26 pokusů, z toho 11 mezi tyče. "Měl jsem dostatek balonů, lítaly tam centry, byli jsme nebezpeční. Dopředu jsem nehráli vůbec špatně, šancí bylo dost, ale chyběl gól."

Hašek: Nejsem úplně optimistou

Ihned po zápase mu lékař obvázal lýtko, Schick ale konkrétnější být nechtěl. "Bohužel, budeme se na to muset podívat, ale není to nic dobrýho." Zda nastoupí proti Turecku, nekomentoval s odkazem na podrobnější vyšetření.

Také kouč Hašek připustil, že to s Schickem nevypadá nejlépe. "Zítra půjde na magnetickou rezonanci a uvidíme dál. Bohužel v tuhle chvíli nejsem úplně optimistou, ale tak to prostě je," řekl Hašek.

"Je to klíčový hráč. Je to hráč, který může dát gól z čehokoliv. Ale na druhou stranu máme hráče, kteří tady mohou zastoupit jeho roli. Ať je to (Mojmír) Chytil, (Ondřej) Lingr, (Jan) Kuchta, (Tomáš) Chorý. Máme na tenhle post nějakou náhradu. Dostanou šanci jiní kluci a určitě se taky budou rvát o to, aby tady na turnaji zůstali," doplnil Hašek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články