Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Provod přiznal lehký výron kotníku. Padel jako velká vzpruha po Gruzii

Proti Portugalsku dal gól a byl i členem základní sestavy v zápasu s Gruzií. Den po druhém utkání Lukáš Provod přiznal, že má lehký výron kotníku. Na rozhodující duel s Tureckem na Euru by ale měl být připraven. Přímý přenos utkání sledujte ve středu večer na ČT sport a ČT sport Plus.

"Mám lehký výron kotníku, ale myslím, že to není nic vážného. Čekal jsem, že to ráno bude horší. Cítím se dobře a určitě budu připraven," řekl záložník Slavie.

Výběr trenéra Ivana Haška zatím získal na turnaji v součtu s úvodní prohrou s Portugalskem 1:2 jediný bod. V posledním utkání skupiny F vyzve ve středu Turecko. 

Je otázka, zda u toho bude zraněný Patrik Schick. Jeho další pokračování na ME potvrdí, či vyvrátí až magnetická rezonance.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Gruzie

"Ztráta by to byla obrovská, kvality Patrika jsou nesmírné, a když ztratíte takového hráče, bylo by to nepříjemné. Na druhou stranu tu jsou hráči s výbornou formou, kteří jsou schopni ho zastoupit. Ale pořád věříme, že Patrik bude k dispozici," řekl Provod.

Nálada v týmu je podle něj příjemnější než v sobotu. "Určitě už je to dneska lepší než po zápase. Všechny to mrzelo, všichni jsme věřili, že uděláme tři body. Chybělo možná trochu štěstí, aby tam jedna z těch střel padla a teď už se koncentrujeme na klíčový zápas. Věříme, že ho zvládneme a půjdeme dál."

Tuší ale, že zápas to bude vyrovnaný. "Věřím tomu, že máme kvality na to, abychom Turky porazili, a půjdeme dál," dodal Provod, který si se spoluhráči užil volnější den místo zrušeného tréninku.

"Věřím tomu, že nám to pomůže. Rád hraju padel, dnes byl ideální den, kdy je to dobrá regenerace, člověk upustí páru, má trochu jiné myšlenky. Na druhou stranu jsme předtím byli v posilovně a je to o tom naladit vše na zápas, který nás čeká," nastínil Provod.

Je rád, že se v týmu utvořila dobrá parta, kterou bere jako základ úspěchu. "Budu jen souhlasit s trenéry. Atmosféra od začátku od kempu je skvělá, soudržná, je to, myslím, vidět v zápasech, na trénincích, nikdo není uražený. Každý, kdo přijde na hřiště, tomu extrémně pomůže. To jsou základy k tomu, aby ten tým mohl být úspěšný."

Těší ho, že v Treudelbergu u Hamburku má reprezentace v hotelu dobré podmínky. "Připravili nám tady nejlepší podmínky pro to, abychom byli úspěšní. Věřím tomu, že toho jen využijeme a postoupíme. Trochu jsme se báli jen dojíždění na trénink, ale je to dvacet minut, což je v pohodě."

U Turecka si před zápasem ve středu všímá velké individuální kvality. "Tam je jejich největrší síla. Hrají v největších klubech, mají za sebou velké zápasy. Musíme si na ně dávat pozor. Věřím tomu, že to bude zajímavá konfrontace a hlavně pro nás úspěšná," řekl Provod.

Ocenil i obovský přínos českých příznivců. "Už v Lipsku to bylo něco neuvěřitelného. Vnímáme na sítích to, že jsou pochody fanoušků. Okolo cesty, když přijíždíme na stadion, je jich spoustu. Dodává nám to sílu, vážíme si toho, v Hamburku je jich zase hodně, i když je to dál. Ukazují, že to fanouškovství máme v sobě a je to skvělý."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články