Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Otazníky kolem Schicka. Lepší se to, přiznal Hašek. Nic jiného než výhru nebere

Zápas pravdy čeká ve středu českou reprezentaci. Na mistrovství Evropy ve třetím skupinovém utkání si to tým Ivana Haška rozdá s Tureckem o postup, pro jehož jistotu musí vyhrát. Podle trenéra existuje naděje, že by Patrik Schick mohl mít zraněný lýtkový sval v lepším stavu. Uvidí se ale až v den D. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

"Patrik Schick byl dva dny v péči lékařů, nebyl s námi na tréninku, zranění se lepší, uvidíme zítra. Varianty jsme měli s Patrikem i bez něj, ještě než jsme sem jeli. Když nebude k dispozici, musíme ho nahradit, kluci připraveni budou," řekl Hašek. 

"V tureckém týmu jsou hráči, kteří hrají ve špičkových klubech. S příchodem trenéra se ještě zvedla taktická vyzrálost. Má tam několik hráčů, kteří možná někdy budou top top na světě. Ten tým má budoucnost," chválil Hašek Turky.

Ti nejspíš budou postrádat některé zranění hráče. "Ta jejich sestava se spíše bude blížit jejich prvnímu zápasu s Gruzií než s Portugalskem," tušil Hašek.

Nálada v týmu je podle něj pozitivní. "Já tomu týmu věřím, má budoucnost, kluci táhnou za jeden provaz a myslím, že na hřišti to bude vidět," dodal.

"Všichni si uvědomujeme, že hrajeme sakra důležitý zápas a všichni do jednoho budeme chtít uspět," uvedl křídelník Václav Černý, který v posledním vzájemném zápase dal gól Turecku. "Byla to spíš střela hozená do brány. Tenhle zápas bude úplně jiný," pousmál se hráč Wolfsburgu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Česko – Gruzie

Hašek přiznal, že se jedná o jeho nejdůležitější zápas trenérské kariéry. "Víme, kolik lidí si přeje náš postup. Budeme se snažit je nezklamat a udělat jim radost. Spousta hráčů má zkušenosti ze zápasů v Turecku. Atmosféra, která tu bude, hráčům vyhovuje. Já to jako hráč miloval, když je to bouřlivé," doplnil Hašek.

Tým se podle něj připravuje adekvátně složitosti utkání. "Studujeme video, máme své rozestavení," řekl s tím, že má sen postoupit ze skupiny.

"Minulost s Tureckem neřeším. Tahle parta kluků prostě nechce domů a je to na nich znát," prohlásil Hašek. Do zápasu chce jít s tím, že musí vyhrát. "Žádné kalkuly," zdůraznil. 

Na Euro přišel s cílem postoupit ze skupiny. "Pokud se tak nestane, beru to jako neúspěch," neschovával se bývalý kapitán Sparty a reprezentace.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Turecko – Portugalsko
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články