Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Krejčí se už připojil k týmu, nechyběl na prvním tréninku

Už z dálky bylo vidět, že se něco děje. Před stadionem Edmunda Plambecka hlídkovali policisté a čekali na příjezd české fotbalové reprezentace. Ta den po svém příletu do Hamburku sehrála na místním stadionu Eintrachtu Norderstedt první otevřený trénink před svým prvním zápasem mistrovství Evropy.

Česká reprezentace v přípravě na Euro 2024
zdroj: Česká fotbalové reprezentace / X

Kužely, míče, trávník jako zeleně malovaný. To rozhodně chybět nemohlo. Český tým přivítalo v Norderstedtu patnáct stupňů nad nulou a slabounký déšť.

Náladu to ale kazit nemohlo, protože na stadionu čekalo asi 1200 dětí z místních škol a školek, ale i další obyvatelé Hamburku, aby se podívali na první – a dost možná jediný – otevřený trénink.

V hledišti stadionku, který celkově pojme pět tisíc lidí a jehož klub hraje čtvrtou nejvyšší německou soutěž, tzv. Regionalligu Nord, se objevily namalované české, ale i německé vlajky a také občasné skandování.

Na tréninkové jednotce se vedle trenéra Ivana Haška i jeho asistentů a všech dalších členů realizačního týmu objevilo všech šestadvacet hráčů. Asi nejhlasitěji byl slyšet Jaroslav Köstl, který velmi výrazně dirigoval, co vše mají hráči s balonem dělat i nedělat.

Na tréninku nechyběl ani Ladislav Krejčí, který se připojil k týmu až ve čtvrtek večer poté, co finalizoval svůj přestup ze Sparty do Girony. V akci byl i donominovaný Petr Ševčík a také trojice gólmanů Matěj Kováč, Vítězslav Jaroš a také předpokládaná jednička Jindřich Staněk.

Ševčík už dopředu avizoval, že je připraven na jakoukoliv roli v mužstvu. "Můžu se ukázat na tréninku a pak už záleží na trenérovi, jakou základní jedenáctku zvolí. Nechám to plynout tak, jak to bude. Když nějaká minutáž přijde, budu rád," řekl Ševčík.

Kovář přímo do vstupu přihrál expertovi ČT sport Michalu Kadlecovi balon. Zřejmě nejen na znamení toho, že je oba spojuje stejný klub – Kadlec Bayerem Leverkusen prošel, Kovář za něj odchytal vynikající sezonu.

Na konci tréninku čeští fotbalisté zatleskali fanouškům a proběhla i krátká autogramiáda na plakáty a kartičky, které zástupci FAČR rozdávali dětem při vstupu.

Český tým se bude v Norderstedtu chystat do neděle, kdy se přesune do Lipska k úternímu prvnímu utkání skupiny proti Portugalsku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články