Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Kdybych měl tip, jak ubránit Ronalda, prodávám ho draze, smál se Vlček

Nedělní ráno proběhlo v Hamburku jako na drátkách. Tisková konference s obráncem reprezentace Tomášem Vlčkem a pak už rychlý přesun na hlavní nádraží, odkud český tým míří do Lipska. Tam ho v úterý čeká první souboj ve skupině s Portugalskem. "Kdybych měl tip, jak ubránit Ronalda, prodávám ho za hodně draho," pousmál se obránce Slavie. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Tomáš Vlček
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

Vlček ví, že portugalská hvězda se hrozně těžko brání. "Takový hráč vám je schopný změnit své rozhodnutí ze vteřiny na vteřinu. Musíte být co nejvíc u něj a mít i trochu štěstí, že mu vypíchnete míč."

Tým odjíždí v neděli dopoledne přímo do Lipska, podle Vlčka ale není cestování vlakem žádný problém.

"Myslím, že už všichni fotbalisti na téhle úrovní jsme zvyklí cestovat a je nám jedno, čím to je. Letadlem by to bylo asi pohodlnější, ale vlakem to bude taky v pohodě. Pak máme trénink, na který se už těším, takže o to rychleji to uteče."

Je spokojený, jak probíhá příprava, a pochvaluje si zejména analytiku a videa. "My chceme každý zápas vyhrát. Portugalci mají kvalitu, ale trenéři nás na to dobře připravují na videích. Každý hráč je připravený na ty hráče, kteří na nás hrají. Troufnu si říct, že jsme připravení na ten zápas."

Před Portugalskem se má na pozoru. "Když se podíváme na týmy, ve kterých ti obránci hrají (Manchester City, Barcelona, PSG, pozn. red.), vypovídá to o všem."

A pokračuje: "Jsou to top hráči, navíc mají neskutečný útok. Dokazují to v zápasech, že nedostávají tolik gólů, je hrozně těžké se do nich dostat. Mají nepříjemný dresink a na to se připravujeme. Trenéři nám ukazují okýnka, do kterých bychom se chtěli dostat," tvrdí Vlček.

Ze zápasů Slavie proti AC Milán v play-off Evropské ligy má ze sezony poměrně čerstvou zkušenost s dalším obávaným útočníkem Rafaelem Leaem.

"Měl jsem tu čest proti němu dvakrát nastoupit. Je to neskutečná síla dopředu, ale musíme se na to připravit. Víme, v čem je fantastický, vidíme to na videu. Byly to pro mě fantastické zkušenosti, teď mám nějaké další, ponaučil jsem se z těch zápasů a teď už to bude jen lepší a lepší."

Mladý střeďák, který před dvěma lety hostoval v Pardubicích, odkud si ho ale Jindřich Trpišovský stáhl do Edenu, také přiblížil, jak dál vypadala příprava na Portugalce.

"Je to asi z deseti zápasů, co teď naposledy hráli. Mají automatismy, na které musíme být připraveni. Trenéři odvedli skvělou práci," vysvětluje Vlček.

Nikdy podle svých slov nebyl ani tým Messi, ani tým Ronaldo. "Mám nesmírnou úctu k oběma, nerozděluju to mezi to, který je lepší. Jsou to nejlepší hráči všech dob a já si vážím, že jsem zažil tu éru, kdy hráli. Teď si užívám, že mám tu čest být na turnaji a třeba proti němu i nastoupit. Je neuvěřitelné, co oba dokázali, a smekám před nimi. Takovou kariéru už asi nebude mít nikdo."

Jednoho oblíbence přesto má. "Když jsem vyrůstal, tak to byl Ramos, protože má v sobě to, že dokáže člověka vtáhnout do hry. A když vidí to, jak je emoční, člověk je v tom zápase s ním. Vyrostl jsem na něm a dodnes na něj koukám," přiznává Vlček.

Ten patří coby třiadvacetiletý mezi mladší hráče týmu, jenž má dokonce nejmladší kádr na celém turnaji.

"Jsme tu hodně mladí, ale jsme na takové úrovni, že na mladé a staré si to nehraje."

Podle Vlčka je současný nároďak jedna velká parta.

"Známe se z klubů, je to jeden velký tým, já se v něm cítím fantasticky. Cítím z něj hroznou sílu a určitě si tady nikdo nedokazuje, že je starší. Zkušení hráči nám pomáhají, ale začlenili jsme se a teď už si jen trenér vybere z tréninku, kdo se mu líbí nejvíc. My se snažíme všichni a uvidíme, koho si vybere."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články