Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Jsem rád, že jde Priske do Feyenoordu. Těším se, že se přiučím a porostu, říká Lingr

Je to pro něj první účast na mistrovství Evropy a moc si nominace považuje. Ondřej Lingr se už teď plně zaměřuje na úterní úvodní utkání s Portugalskem, zároveň ale ve svém domovském Feyenoordu vyhlíží nového trenéra, jímž se v týdnu stal dánský kouč Brian Priske ze Sparty. "Slyšel jsem na něj jen samá pozitiva," přiznal. Přímé přenosy a zpravodajství z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Ondřej Lingr
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

V pátek čekal Lingra s týmem otevřený trénink nedaleko Hamburku, kde má český tým svůj base camp.

"Trénink jsem si užil moc, bylo to pro mě překvapení, že přišlo tolik lidí. Myslím, že všichni si to užili, bylo to skvělý, rádi jsme fanouškům věnovali podpisy," uvedl k návštěvě více než tisícovky lidí.

"Trenéři museli trochu zvýšit hlas, protože jsme vůbec neslyšeli. Hráči jsou více namotivovaní a chtěli se ukázat. Je to jinačí než uzavřený trénink, zítra už začneme v uzavřeném tréninku," dodal.

Reprezentaci čeká první zápas v úterý. A hned proti Portugalsku. "Všichni víme, že tohle je velký favorit na absolutního vítěze. Nebude to nic jednoduchého. Ale je to první zápas ve skupině a ten je ošemetný. Porazit se dá každý. Vnímáme špičku, jejich star Cristiano Ronaldo, který je můj vzor odmalička. Těším se strašně, bude to náročný, ale věříme si a budeme chtít urvat určitě nějaký bod," prohlásil Lingr.

Účast na svém prvním ME si užívá. "Jo, moc. Mám to štěstí, že jsem zažil Euro v každé kategorii. Ten můj největší sen byl dostat se sem a splnilo se mi to, takže jsem moc rád. Už ten fokus je jen na zápas. Máme tu skvělé prostředí, vše je skvěle nachystaný. Teď už je to jen na nás, abychom se toho chopili a udělali nějaký úspěch."

Fakt, že startuje Euro, je podle něj vidět a cítit na každém kroku. "Je to prostě velká věc, všichni jsou nachystaní, když jsme vystupovali z letadla, vyhrnuli před námi koberec. Vidíme to všude, v hotelu i venku. Teď už jsme plně zaměření na Euro. Prostředí je tady výborné, na pokoji jsme sami, za což jsme rádi, takhle by to mělo být furt. Je to výhoda."

Lingr také řekl, že by se rád zbavil "cejchu" žolíka. "Věřím, že týmu pomůžu a splním to, co se ode mě čeká." S týmem chce koukat na první zápas mezi Německem a Skotskem. V průběhu turnaje chce sledovat více Nizozemsko. "Mám tam kamarády, tak budu koukat víc," pousmál se.

V létě bude vyhlížet setkání s Brianem Priskem, který podepsal v Rotterdamu smlouvu na tři roky poté, co odešel Arne Slot do Liverpoolu.

"Slyšel jsem jen pozitivní ohlasy od kluků, což jsem byl překvapený, protože takový vztah, jaký s Priskem kluci ze Sparty měli, to jsem nečekal. Udělal skvělou práci, tři trofeje, klobouk dolů," chválil Priskeho bývalý slávista.

"Zkusí si Ligu mistrů ve skupině a zasloužené angažmá ve Feyenoordu. Já jsem rád, přijde tam trenér, který zná českou mentalitu. Může mu to i trochu pomoct, nová výzva, nová mentalita. Těším se, že se od něj naučím nějaké nové věci a že porostu jako fotbalista," uvedl Lingr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články