Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Hašek pro ČT sport: Náhrada za Sadílka? Mysleli jsme na Zeleného. Ševčík je kreativní

Trenér národního týmu Ivan Hašek v rozhovoru pro ČT sport řekl, že celá reprezentace bude hrát na Euru i pro Michala Sadílka, který smolně z nominace vypadl kvůli zranění, jež si přivodil při nehodě na tříkolce v Schladmingu. Jako náhradu za něj Hašek povolal Petra Ševčíka, i když přiznal, že ještě předtím myslel na Jaroslava Zeleného. Proč to nevyšlo? Přímé přenosy z mistrovství Evropy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

V Treudelbergu nedaleko Hamburku byl na inspekci v zimě. Teď už se periferie přístavního města zelená a vše je připraveno pro to, aby v něm mohla česká reprezentace strávit dny během ME.

"Je to o něco příjemnější, měli jsme tady ale pořád někoho, kdo nám říkal, v jakém to je stavu. Jen dolaďujeme silnější internet, aby mohli hráči hrát hry a byli on-line, jinak máme všechno," pousmál se Hašek.

Ve čtvrtek nezvolili tréninkovou jednotku, která proběhne až v pátek a navíc bude otevřená pro fanoušky, jichž by mohlo dorazit až přes tisíc.

Kauza Michala Sadílka, který se zranil při soustředění v Rakousku, je podle Haška pryč. Ale jen z jednoho pohledu. "Není to pryč z toho důvodu, že cítím z hráčů, že budou hrát za něj. I celý realizák. Michal přijede," uvedl trenér reprezentace.

Místo Sadílka pak mělo vedení týmu připravena dvě jména. Tím prvním byl Jaroslav Zelený ze Sparty, ten ale podle Haška onemocněl, volba proto padla na slávistu Ševčíka.

"Měli jsme dvě možnosti, Jarda ale nebyl stoprocentně v pořádku, zvolili jsme proto druhé řešení. Ševčík je kreativní hráč, může hrát šestku, osmičku i desítku," uvedl Hašek.

Hašek se také vyjádřil k Ladislavu Krejčímu, který dolaďoval ve španělské Gironě přestup ze Sparty a k reprezentaci se připojil až ve čtvrtek pozdě večer. "Přál bych mu, aby to dotáhl, je důležité, aby byl uklidněný."

Český tým se bude v Norderstedtu chystat do neděle, kdy se přesune do Lipska k úternímu prvnímu utkání skupiny proti Portugalsku. Po něm se vrátí zpět na základnu, v Hamburku totiž nastoupí k dalším dvěma duelům základní části s Gruzií a Tureckem.

"Zažil jsem už jedno Euro jako asistent trenéra. Snažím se vyvarovat chyb, které jsme udělali, a snažím se, abychom je nedělali," uvedl Hašek, který vedl československou reprezentaci na mistrovství světa 1990.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články