Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Chytil: Budeme chtít, aby to Ronaldovi trochu zhořklo

Za sebou má po otevřeném tréninku také první uzavřenou přípravu. Útočník Slavie Mojmír Chytil nechybí v šestadvacetičlenném výběru Ivana Haška na Euru v Hamburku. Tam už podle něj vše směřovalo k ostrému chystání na úterní zápas proti Portugalsku. Pro jistotu, aby neodkryl karty, nechtěl říct, kdo v týmu v modelovém utkání představoval největší hrozbu protivníka – Cristiana Ronalda. Přímé přenosy z Eura sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Mojmír Chytil
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

"Zmokli jsme, ale jen část tréninku. Už jsme to připravili na Portugalce, měli jsme tam nějaké taktické věci a věnovali jsme se jim dopodrobna, takže příprava je v plném proudu," uvedl Chytil.

Úplně letní počasí v Hamburku zatím nepanuje, ale podle bývalého hráče Olomouce to vůbec nevadí. "Mně osobně to nevadí tohle počasí, na fotbal je docela v pohodě, i když trochu sprchne, hřiště je aspoň mokré a balon jezdí rychle."

U Potugalska si dobře uvědomuje jeho sílu. "Je to hvězda vedla hvězdy a my se na ně musíme co nejlíp připravit a podat co nejlepší výkon. Když se každému povede výborný výkon, myslím, že je můžeme potrápit a urvat z toho zápasu nějaké body," řekl pětadvacetiletý hráč.

Jak přiznal, vždycky byl spíše tým Lionela Messiho. Ale... "Co k Ronaldovi říct? Je to neuvěřitelná kariéra, je to jeden z nejlepších hráčů v historii. Těšíme se na to, ale budeme chtít, aby mu to trochu zhořklo."

Kdo Ronalda v českém týmu v modelovém utkání představoval? "To nemůžu říct, to bych odtajnil karty. Omlouvám se, ale tohle říct nemůžu."

V neděli se český tým přesouvá do Lipska. "Mně osobně je jedno, jestli letět letadlem nebo jet vlakem. Je super, že máme jen jedno cestování ve skupině a další dva zápasy hrajeme v Hamburku," uvedl Chytil k faktu, že se na východ přesune nároďak ze severu vlakem.

Netuší, zda se objeví v základní sestavě.

"To je otázka spíš na trenéra, než na mě. Já se vždy snažím pomoct týmu, i když jsem jako střídající hráč nebo v základní sestavě. Každý chceme pomoci tymu jakkoli, ať hrajete, nebo ne. Každý chce nastoupit, ale jsme tu dobře nastavení," ví Chytil, který v lize v této sezoně nastřílel šestnáct gólů.

V týmu má mimo jiné "konkurenci" v podobě Patrika Schicka z Leverkusenu.

"Schicky je nadstandardní hráč, prokazuje to několikátou sezonu. V Německu teď vyhrál double. Snažíme se od něj učit, výborné zakončení, výborný první dotek, levá noha neskutečná."

Ocenil i Ladislava Krejčího a zmínil jeho přestup do Girony.

"Láďovi jsme samozřejmě všichni gratulovali, je to krásný přestup do španělské ligy," prohlásil Chytil.

Moc dobře si ho podle svých slov pamatuje z ročníku 1999. "To jsme s Brnem hráli co tři týdny, bylo tam hodně přáteláků. Hráli jsme hodně na sebe, naráželi na sebe, ale myslím, že to bylo v pohodě a máme dobrý vztah."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články