Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Česká sláva v Hamburku, nároďák vřele přijali na radnici. Státní rada obdaroval Fouska

Vřelost přijetí české reprezentace v Treudelbergu překvapila jak hráče, tak i realizační tým. Teď se nároďák dočkal i pozvání na hamburskou radnici, kde proběhl banket za účasti několika členů souboru Ivana Haška.

Přijetí českého týmu na radnici v Hamburku
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

Na radnici visela česká vlajka a státní rada pro sport Christoph Holstein nejdříve v jednom ze salonků v prvním patře historické budovy z roku 1897 přivítal český tým.

Ten sice, jak připomněl šéf českého fotbalu Petr Fousek, nepřijel v kompletním složení, nechyběl ovšem trenér Ivan Hašek ani oba jeho asistenti, stejně tak kapitán Tomáš Souček a další hráči.

Holstein vyzdvihl dlouhodobou spolupráci mezi Hamburkem a Prahou a připomněl, že obě města jsou významnými obchodními centry.

"Na fotbalu je důležitá píle a týmovost, a to na trávníku i mimo něj. Každý tým také, stejně jako v politice, potřebuje dobrou podporu od lidí, kteří nejsou tolik vidět, od realizačního týmu," uvedl.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Vsadil bych se, že Souček proti Gruzii hrát bude, říká Köstl

Zároveň také v úvodní řeči zmínil některé hamburské pamětihodnosti, a zvláště pak Labskou filharmonii. V opulentní stavbě v přístavu se koncem loňského roku konalo losování základních skupin Eura.

Poté si vzal slovo Fousek, který vysvětlil, proč na radnici dorazil tým v nekompletním složení: "Připravujeme se na zápas s Gruzií v sobotu."

Holstein ještě doplnil, že český tým hraje v Hamburku i třetí zápas, a to s Tureckem.

"A těch bude na stadionu hodně. Bude to tam samá červená a bude to hodně hlasité," uvedl.

"Na Hamburk máme vzpomínky z roku 2006, kdy jsme tu hráli s Itálií. Byli jsme pak ale vyřazeni, takže doufáme, že výsledek z tohoto turnaje bude lepší," řekl předseda Fotbalové asociace ČR.

Státnímu radnímu, jemuž předal český dres a Holstein na oplátku loď v lahvi odkazující k hansovnímu městu, také poděkoval za přijetí v Norderstedtu, kde je národní tým ubytován.

"Předem vše nejlepší městu i místnímu fotbalu, ať už se jedná o HSV, nebo St. Pauli. Držte nám palce, my je budeme na oplátku držet vám," řekl Fousek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články