Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Brabec: Nejdůležitější je chemie v týmu, prvotním cílem postup ze skupiny. Co Krejčí?

Více než tisícovka diváků si našla cestu na stadion Eintrachtu Norderstedt na periferii Hamburku, kde měla v pátek otevřený trénink české reprezentace. Technický ředitel Fotbalové asociace ČR Erich Brabec, který u národního týmu zároveň na Euru působí i v roli manažera, je velice spokojený s atmosférou a chemií v týmu a pochvaluje si i místní prostředí a komfort. Přímé přenosy a zpravodajství z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

zdroj: Reuters autor: David W Cerny

"Atmosféra úžasná, jak hráči, tak diváci si to užili. Doufáme, že nás přijdou podpořit i na ten zahajovací zápas do Lipska. Do oběhu bylo dáno 1200 lístků, viděl jsem děti, které očekávají naše hvězdy, u všech to myslím naplnilo očekávání," řekl Brabec v rozhovoru pro ČT sport Plus.

Těší ho, že od místních v Norderstedtu reprezentace cítí zájem od prvního momentu, co si zvolila base camp.

"Postavili se k tomu všichni pozitivně, v hotelu bylo vidět a cítit, že si váží toho, že jsme si vybrali právě tenhle region."

Otevřený trénink označil expert ČT sport Michal Kadlec za klasický: "První rozcvička, přihrávky na kratším prostoru. Jsou někteří tréninkoví hráči, pak jsou zápasoví hráči, to znám taky velice dobře. Je tam nějaký centr, zakončení, taková klasika. Na Portugalsko stály lístky na trénink dokonce tisíc euro, takže je fajn, že náš trénink je takovýhle," uvedl bývalý reprezentant.

Realizační tým si místo obhlídl už loni v prosinci po losu skupin mistrovství Evropy.

"Potkali jsme se tu se zástupci nizozemského svazu. Vedli jsme tu diskuzi na téma Norderstedt. Nakonec si oni vybrali Wolfsburg, my tohle místo. Uvidíme, kdo bude úspěšnější. Když jsme tu byli v zimě, všude tu ležel sníh, nedokázal jsem si představit, jak to bude v reálu. Tráva ale vypadá skvěle, obrandování stadionu tomu taky něco dodá," řekl Brabec.

A zároveň vysvětlil, proč se jezdí přibližně patnáct minut od hotelu na stadion Edmunda Plamebecka.

"K hotelovému komplexu, kde my jsme, byl přiřazen tento stadion. Byl to balíček, který nebylo možno změnit. Z těch možností, které jsme měli, byla jen jedna možnost taková, že stadion byl hned vedle hotelu. My klukům vycházíme vstříc v tom, že budou mít několik vozidel na odvoz, protože někdo chce zůstat déle a podobně."

"Je o nás skvěle postaráno. Nenapadá mě nic, co by nám mohlo chybět. Kvituji, že jsme v klidu od města. Hráči se mohou soustředit jen na trénink a rehabilitaci," prohlásil asistent trenéra Jaroslav Veselý. 

Brabec je rád, že z týmu je cítit dobrá nálada a chemie. Všech šestadvacet hráčů už je spolu, ve čtvrtek po podpisu smlouvi v Gironě přiletěl Ladislav Krejčí.

"Vyzvedli jsme ho v dobré pohodě, má to za sebou. Během kempu ukázal, že má formu ze Sparty, kterou si přinesl, a bude důležitým prvkem naší sestavy," věří Brabec.

A hned dodává: "Pozitivní je, že všichni kluci jsou otevření, chtějí se bavit o věcech a jakékoli podněty mají, snažíme se je řešit hned. Nejdůležitější je, aby fungovala chemie mezi všemi. Věřím tomu, že to zůstane co nejdéle takhle. Splnění prvotního cíle je postup ze skupiny a pak se uvidí."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články