Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brabec? Nejde o Belmondo, kdybychom se na něj obrátili, určitě neodmítne, říká Hašek

Olomoucký klub Belmondo a v něm do rána flámující tři fotbaloví reprezentanti, které čekal závěrečný zápas kvalifikace s Moldavskem. Dva jsou přesto v nominaci na Euro, třetí se do ní nevešel. Jakub Brabec se nepřidá k Janu Kuchtovi a Vladimíru Coufalovi, ale není to trest za nesmyslný večírek. Trenér Ivan Hašek a spol. zkrátka dali přednost jiným hráčům.

Je nám líto, video expirovalo.
Hašek nominoval hráče pro Euro

Hašek přiznal, že o zkušeném obránci do poslední chvíle také vážně uvažoval. Pro březnové přípravné zápasy v Norsku a s Arménií přitom kouč, který prohlásil, že jednou se hráč může splést, ale dvakrát ne, nikoho z této trojice nepovolal.

"Nevzal jsem je na první sraz, abych měl možnost promluvit si s hráči. Aby to nezasáhlo týmový duch, chtěli jsme zachovat integritu. Nikdo z hráčů v týmu je neodmítl. Jedno z vůbec nejtěžších rozhodnutí teď bylo nevzít právě Brabce. Neohlíželi jsme se ovšem na Belmondo, ale vyrostlo tu několik hráčů na jeho postu, kteří jsou velmi zajímaví," uvedl Hašek.

Vedení asociace případ uzavřelo. "K Belmondu už není potřeba se tolik vracet. Jsem rád, že Ivan nastavil určitá pravidla. Hráči je respektují. Trenérovi jsme dali důvěru, a jelikož je naší ambicí postup ze skupiny, dostal volné ruce, abychom na šampionát vzali to nejsilnější," řekl předseda FAČR Petr Fousek.

Brabec má při tom vedle fotbalových kvalit i vůdčí schopnosti. Byl kapitánem reprezentace do 21 let i Plzně, v národním týmu patřil v éře Haškova předchůdce Jaroslava Šilhavého k lídrům kabiny.

"Mluvili jsme s ním, byli jsme za ním i v Soluni. Hráli ještě o poháry, prohráli s Panathinaikosem, ale měli velmi dobrou sezonu. Jakub není zapšklý, je to velmi inteligentní chlapec. Má toho ještě hodně před sebou. Pokud bychom se na něj obrátili, určitě neodmítne," poukázal Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články