Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slet 2024

Barák před klíčovým zápasem: Chci uspět za každou cenu. Hašek: Dojde ke změnám

Projde česká reprezentace do osmifinále Eura? To je otázka, kterou může hodně rozkrýt výsledek druhého skupinového utkání s Gruzií. Češi zatím po úvodní prohře s Portugalskem nemají ani bod, stejně na tom je jejich soupeř. Hašek plánuje pozměnit základní sestavu, ve hře je příchod Antonína Baráka. "Doufám, že po tom utkání budeme spokojení jak my hráči, tak i fanoušci," uvedl záložník hrající italskou Serii A.

Antonín Barák a Ivan Hašek
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

"Přístup zápasu s Portugalskem? Nemůžu nikomu nic vytknout. Přehráli nás, je to realita. Tohle je úplně jiný zápas. Chci, abychom byli nastaveni na vítězství, že nemůžeme bránit a musíme hrát," prohlásil Hašek s tím, že všichni hráči jsou zdraví. "O sestavě máme jasno," řekl.

Gruzínci na úvod podlehli Turecku 1:3. "Měli jsme z toho zápasu podrobnou analýzu, budeme mít videa, máme analýzu. Ten souboj byl vyrovnaný do poslední minuty, Gruzie má obrovskou kvalitu, byla velmi nebezpečná. Je tam i Mikautadze. Za posledních jedenáct zápasů dal jedenáct gólů, je o něj zájem v celé francouzské lize," upozornil Hašek.

Neočekává, že by Gruzie otevřela obranu a útočila ve velkém počtu lidí. "U nich jsou to čtyři lidi, kteří do té koncovky jdou, a ti jsou velmi nebezpeční. Gruzie má kvalitu v útočné fázi a obranu moc neotevře," řekl Hašek, který v úterý na lavičce české reprezentace prohrál až v desátém utkání.

"Když jsem byl v St. Etienne jako trenér, zajímali jsme se o něj, chtěli jsme, aby přišel do týmu. Je to zdatný chlapík, který je na svém místě, fotbalu velmi rozumí a je to úspěšný trenér," sdělil Hašek k francouzskému kouči Gruzie Willymu Sagnolovi.

Gruzínce táhne třiadvacetiletý útočník Neapole Chviča Kvaracchelija. "Vnímám ho jako velkou hvězdu, v minulé sezoně byl jeden z hlavních strůjců titulu Neapole. Šlapal a jeho zásluhou se dostali až na vrchol," řekl záložník Antonín Barák.

V nároďáku má podle něj možná trochu odlišnou roli. "Je odskočený od ostatních, ani ne na hřišti, ale imagí. Pozornost na něj je a my se na něj připravujeme. Nesmíme ale zapomínat ani na další hráče. Mají zajímavý tým, dokáží si vytvářet poměrně dost šancí. Nebude to jen o něm, ale vnímám ho jako superstar dnešní doby," doplnil Barák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Portugalsko – Česko

Hašek už po úterním utkání s Portugalci naznačil, že dojde ke změnám v základní sestavě.

Dá se očekávat, že nasadí právě Baráka, zamíchat by mohl i se složením útoku, spekuluje se o nasazení Adama Hložka místo Jana Kuchty. "Změn by mohlo být více," řekl Hašek.

"Těším se na to, chci si to užít. Mám rád fotbal, chci vyhrát, jsem obrovsky vítězný typ. Není to se mnou jednoduché, když třeba trenér dělá rozhodčího v tréninku. Chci uspět za každou cenu," uvedl hráč Fiorentiny.

Kapitánovi Tomáši Součkovi se ozvaly lehké problémy s kolenem, na zápas by ale měl být připraven. "Jsem rád, že Tomáš absolvoval páteční trénink v plné zátěži. Je připraven jít do zápasu, je to kapitán a je důležité mít takového chlapíka vepředu," řekl Hašek.

Barák podle svých slov ani pořádně nevěděl, že je Souček zraněný. "Nedává to navenek znát. Každý má něco, na konci sezony jsou bolístky, problémy. Ale chcete zatnout zuby, takových turnajů moc za život nezažijete," zdůraznil Barák.

Byl rád, že se trénovalo v Norderstedtu, a nikoli na stadionu Volkspark. "Je to dobře pro fotbal, aby to bylo co nejlépe připravené," doplnil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články