Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Barák: Cítím se skvěle. Turci budou mít agresivní nástup, kalkulovat nehodláme

Na tréninku v Hamburku dva dny před rozhodujícím utkáním s Tureckem nechyběl Antonín Barák. Český záložník nakonec nemohl nastoupit v základu proti Gruzii, protože noc před utkáním ho postihly horečky. Teď už je ohledně virózy v pořádku. "Pokud chceme uspět, musíme se dívat sami na sebe. Musíme si to uhrát sami," řekl k případnému kalkulu, že by mohla za určitých okolností Česku stačit i případná remíza. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Antonín Barák
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

"Myslím si, že nikdo si nechce žádnou minutu tady nechat ujít, protože je to obrovský svátek a chceme všichni být úspěšní, nechceme se toho jen zúčastnit," řekl Barák.

V noci před sobotním zápasem měl teplotu a do utkání pak zasáhl až jako střídající v 81. minutě. Z čeho virózu dostal?

"Vůbec netuším. Mohlo to být z klimatizace, čehokoliv. Asi to nemá cenu si nad tím nějak lámat hlavu. Bohužel se to stalo v docela blbej okamžik," uvedl.

"Lékaři mi druhý den nedali zelenou, protože nevěděli, jak to bude reagovat. Nebyl jsem úplně v kondici, kdy by realizační tým mohl sázet přímo na mě. Nechtěl to nikdo riskovat. Stalo se a nedá se s tím nic dělat," dodal Barák.

Teď se cítí skvěle. "To už jsem se cítil i v den zápasu ráno, ale byla to hrozně krátká doba, kdy ta změna přišla. Jsem hrozně rád, že tělo zareagovalo na minimální minutáž, kterou jsem dostal od doktorů doporučenou. I po zápase jsem se cítil velice dobře, nebyly pak žádné příznaky únavy. Tělo to zvládlo velice dobře, připraven budu stejně jako ostatní hráči, abychom to utkání zvládli," řekl záložník Fiorentiny s výhledem na středeční zápas proti Turecku.

"Je to pro nás nejdůležitější zápas v téhle sezoně. Hrajeme o všechno a atmosféra v takový moment nerozhodne. Je to devadesát minut, které rozhodnou o tom, jestli půjdeme dál, nebo ne. Nebude to na nás mít vliv," podotkl Barák k turecké menšině, která v Německu je a požene svůj tým v Hamburku, kde má celkově být až půl milionu Turků.

Výhra nad Tureckem by národnímu celku prakticky jistě vynesla postup. "Od Turků čekám určitě velmi agresivní nástup. Budou do toho chtít vstoupit velkým nátlakem, atmosféra k tomu bude vybízet. Můžeme čekat určitě i agresivní hru. Bude to soupeř, proti kterému se nehraje z téhle stránky nejlíp. Musíme si dát pozor na disciplínu a nenechat se k něčemu vyprovokovat. Čekám velice vyrovnaný zápas, oba týmy jsou na tom plus minus podobně," zdůraznil.

Těší ho, že atmosféra v týmu je úžasná. "Máme fantastické vztahy, panuje výborná nálada. Zároveň je cítit, že máme hlad po tom, aby se nám turnaj povedl. Není tam nikdo, kdo by se cítil odstrčený, kdo by sem jel na výlet jako účastník zájezdu, a to je strašně důležité. Všichni dostali od realizačního týmu pozornost. Všichni se podporujeme, komunikujeme mezi sebou," popsal Barák.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Česko – Gruzie

Stále existuje i varianta, že by Čechům mohla stačit pouze remíza, po nedělním vítězství Maďarska nad Skotskem už je ale jen velmi málo pravděpodobná. "Ten zápas jsme sledovali, ale spíš každý sám u sebe. Já se na to díval na masérně."

Barák tak ví, že je to teď buď, anebo. "Hrajete fakt o všechno, buď jedete domů, nebo pokračujete dál. Pro nás je to už vlastně šestnáctifinále. Nebudeme nejspíš moct kalkulovat, což je dobře, protože do zápasu jdete, abyste to zvládli. Kalkul se vám vždycky vymstí," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články