Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v silniční cyklistice 2024

Češi přicestovali do dějiště Eura. Zatím bez Krejčího, má povolení dotáhnout přestup do Girony

Česká fotbalová reprezentace dorazila do dějiště mistrovství Evropy. V hotelu v Norderstedtu poblíž Hamburku, kde budou mít základnu, je vítal personál s českými vlajkami. Výprava přijela bez obránce Ladislava Krejčího, který dostal povolení dořešit případný přestup z pražské Sparty. Podle médií má namířeno do španělské Girony. Pětadvacetiletý zadák se k národnímu týmu znovu připojí ještě ve čtvrtek večer.

Ladislav Krejčí v dresu české reprezentace
zdroj: REUTERS

O Krejčího, jenž na jaře coby kapitán dovedl Spartu k obhajobě titulu a po vítězství v domácím poháru také k double, byl v zahraničí zájem už delší dobu. Podle španělských médií z několika uchazečů uspěla Girona, která si díky třetímu místu v uplynulé sezoně španělské nejvyšší soutěže zajistila účast v Lize mistrů.

Krejčí se vrátí k reprezentaci ve čtvrtek večer a na Euru nepřijde o žádný trénink. Národní tým se dopoledne znovu sešel po dvou dnech volna a zamířil do dějiště turnaje, do nějž vstoupí 18. června zápasem proti Portugalsku.

Ve výpravě už byl i dodatečně povolaný záložník Petr Ševčík, který nahradil zraněného Michala Sadílka. Ten si v sobotu při jízdě na tříkolce v závěru soustředění v Rakousku přivodil tržnou ránu v oblasti bérce a o šampionát na poslední chvíli přišel.

Český tým se bude během Eura připravovat v Norderstedtu na severním okraji Hamburku. Před zápasem s Portugalskem odcestuje do Lipska, kde rozehraje skupinu. K dalším dvěma duelům základní části s Gruzií a Tureckem nastoupí v Hamburku.

Personál hotelu vítal český tým v pozoru a s vlajkami

Veškerý personál včetně kuchařů se shromáždil venku a mával českými vlaječkami. Když jako první z autobusu vystoupil trenér Hašek, přivítali ho zaměstnanci bouřlivým potleskem. Celý český tým dorazil ve slušivých béžových oblecích. Několik hráčů rozdalo před hotelem autogramy, podepsal se například útočník Adam Hložek, který hraje německou ligu za Leverkusen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články