Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Černý o Wolfsburgu i nominaci: Doufal jsem, že si své místo vyhraji zpátky

V březnu se do první nominace nového trenéra české reprezentace Ivana Haška nedostal. Ofenzivní univerzál Václav Černý však zůstával pozitivní a věřil, že ve výběru pro Euro chybět nebude. Na soustředění v Rakousku mimo jiné připustil, že po turnaji bude řešit svou další budoucnost, neboť ve Wolfsburgu na jaře příliš nenastupoval. Přímý přenos utkání Česko – Malta sledujte v pátek od 17:20 na ČT2 a ČT sport Plus.

Václav Černý se raduje z branky
zdroj: twitter.com/ceskarepre_cz

Černý byl jedním ze dvou nejlepších českých střelců v uplynulé kvalifikaci, v březnu ho ale Hašek nenominoval na přípravné zápasy v Norsku a s Arménií. "Kdybych se bál, (že přijdu o Euro) a nějakým způsobem by mě to ovlivňovalo i v normálním denním bytí na klubu, akorát by mě to užíralo. Prostě jsem doufal, že se mnou bude počítáno. Za tím jsem si nějakým způsobem šel," řekl Černý.

"Doufal jsem, že si své místo vyhraji zpátky. Moc jsem si to přál. Do poslední chvíle, kdy to nějakým způsobem bylo otevřené, jsem na tom pracoval. Zbytek už jsem neměl ve vlastních rukou. Věřit jsem začal krátce před srazem," doplnil Černý.

O Euro před třemi lety, kde český tým došel až do čtvrtfinále, přišel kvůli faktu, že byl po operaci kolena. "Byl jsem smutný, protože si myslím, že kdybych netrpěl s kolenem, oprávněně bych na turnaji byl. Bolelo to. Byl jsem u televize a mezitím makal na tom, ať jsem co nejdříve zpátky. Je to hezké, jak fotbal a zdraví funguje," podotkl rodák z Příbrami.

S trenérem Haškem už probírali, jakou bude mít v mužstvu nyní roli. "Kontakt jedna na jedna byl. Do žádných detailů chodit nebudu. Vím, co se ode mě očekává, jaká je moje role. S tím počítám. Užívám si každý trénink a uvidím, jak to půjde," konstatoval Černý.

Jarní trápení ve Wolfsburgu

Má za sebou první sezonu ve Wolfsburgu, kam přestoupil loni v létě z Twente Enschede. Zasáhl do 22 bundesligových zápasů, v nichž dal čtyři góly. V závěru jarní části ale nenastupoval v základní sestavě.

"Těžká sezona. Přál jsem si navázat na poslední sezonu v Twente. V klubu se staly některé věci, o kterých jsem nemohl předem vědět. Že se bude točit se sestavou a že se bude hrát systém, který mi nebyl při příchodu do klubu řečený," líčil Černý. "Bylo to náročné. Jsem ale zkušený natolik, abych si s tím poradil. Vždy jsem zůstával pozitivní," zdůraznil.

Ve Wolfsburgu má ještě tři roky smlouvu. "Po Euru budu koukat, jaké jsou možnosti. Nechávám všechno otevřené. Zůstat v jedné z top pěti evropských soutěží je cíl číslo jedna. Myslím, že se to i povede, ale nechci předbíhat. Soustředím se na reprezentaci, na práci tady. Pak bude dost času na to, abych vyhodnotil co, jak, kam, kdy," zakončil Černý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články