Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Belgická média: Proti Slovensku to byl "frustrující festival promarněných šancí"

První velká senzace mistrovství Evropy v Německu se zrodila v utkání slovenských fotbalistů s belgickou reprezentací, pro kterou znamená porážka 0:1 podle médií pořádnou psychickou ránu. Belgická média poukazují na to, že Rudé ďábly přišla draho hrubá chyba Jérémyho Dokua z úvodu utkání. Favorit měl ještě dost času zareagovat, ale proměnil zápas ve "frustrující festival promarněných šancí".

Naštvaný Romelu Lukaku
zdroj: ČT4 autor: ČTK / imago sportfotodienst / Peter De Voecht

Gól slávisty Ivana Schranze šokoval belgické království. Jeden z favoritů šampionátu na něj nedokázal zareagovat. "Ďábelské drama! Slovensko zasadilo Belgii tvrdý úder kladivem. Chyba Jérémyho Dokua ji vyšla draho. Zdálo se, že Romelu Lukaku vstřelil dvakrát vyrovnávací gól, ale pokaždé mu radost zmařil videorozhodčí," napsal portál Voetbalnieuws. "Schytali jsme pořádnou psychickou ránu. Nevyužili jsme příliš mnoho šancí, náš další zápas proti Rumunsku už bude klíčový," zdůraznil Nieuwsblad.

Poprvé byl vyhlášený kanonýr Lukaku v ofsajdu, podruhé zahrál centrující Lois Openda lehce rukou. "Katastrofální podvečer pro Rudé ďábly. Belgie prohrála úvodní zápas na Euru po frustrujícím festivalu promarněných šancí. Všechno, co se mohlo pokazit, se pokazilo. Po školácké chybě Dokua rychle prohrávala, ale měla dost příležitostí nepříznivou situaci zvrátit. Belgičané je však promarnili a dvě branky jim neuznali po zásahu VAR," napsal web Sporza.

"Belgie se postarala o první překvapení na turnaji. Proti Slovensku byla velkým favoritem, ale podlehla mu. Lukaku vstřelil dvě branky, ale VAR je zrušil. Belgičané jsou po prohře na třetím místě za Slovenskem a Rumunskem, které je čeká v sobotu v Kolíně nad Rýnem," uvedl server RTBF.

Zápas byl ostře sledovaný také v Itálii. "Francesco Calzona překvapivě vyhrál italský lavičkový duel proti Domenicu Tedescovi. Belgie je po senzační prohře se Slovenskem přitlačena ke zdi a bude muset pořádně zabojovat o postup do osmifinále. Útočník AS Řím Romelu Lukaku promarnil minimálně tři velké šance a dva jeho góly neuznal videorozhodčí," napsala Gazzetta dello Sport.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články