Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barák: Kapitánská páska je projevem důvěry

Otevřel skóre proměněnou penaltou, navíc s páskou na rukávu. Antonín Barák si váží důvěry, že v přípravném utkání před mistrovstvím Evropy na soustředění v Rakousku mohl vést fotbalovou reprezentaci proti Maltě poprvé jako kapitán. Národní tým zvítězil výrazně 7:1 a podle zkušeného záložníka Fiorentiny naznačil patřičné ambice pro šampionát v Německu.

Antonín Barák
zdroj: imago sportfotodienst / Domenic Aquilina

Dlouholetý kapitán Tomáš Souček dostal volno, volba tak padla na Baráka. "Je to projev nějaké důvěry, moc si jí vážím. Jsem celkově moc rád, jaká je v týmu atmosféra. Tohle je spíš druhořadá věc. Samozřejmě to zahřeje, ale je krásné vidět, jak tým od prvního dne funguje, jak se všichni těší na to, co nás čeká," řekl devětadvacetiletý rodák z Příbrami.

Jeden z nejzkušenějších hráčů týmu vedl řadu dalších, kteří v reprezentaci teprve začínají. "Dneska není nikoho jednoduché porazit takovým rozdílem. Jsem moc rád za všechny kluky, odvedli skvělý výkon. Těm, co se povedla nějaká individuální akce nebo gól, to ještě přidá na sebevědomí. Mentalita, jaká se tady buduje, je hodně důležitá. Doufám, že pojedeme na Euro v hlavách dobře nastavení," uvedl.

Kvituje konkurenci, která v mužstvu panuje. "Pro fanoušky a všechny, co nás sledují, je to pořád takové nečitelné. Za dva zápasy toho ani moc nenacvičíte. Je moc důležité, že atmosféra v týmu je skvělá, všichni kluci jsou připravení a kdokoli nastoupí do prvního, druhého, třetího zápasu, bude připravený. Jsem hodně pozitivně naladěný, hodně tomuhle týmu věřím. Nechci to zase přehánět, ale ambice máme, to je důležité," řekl Barák.

Bývalý kouč reprezentace Jaroslav Šilhavý v závěru svojí éry středopolaře z italské ligy z týmu vyřadil. Jeho nástupce Ivan Hašek ale Baráka hned na první březnový sraz povolal zpátky. "Vážím si toho. Máme tady hodně mladých kluků, má role se dál věkově posouvá, i s odehranými zápasy. Člověk se toho nesmí zříkat, vnímám, že i do téhle role se musím začleňovat a týmu pomoct v takových situacích," uvedl.

Čeští fotbalisté ještě v pondělí sehrají generálku proti Severní Makedonii v Hradci Králové. Turnaj otevřou duelem s favorizovaným Portugalskem, ve skupině je pak čeká ještě Gruzie a Turecko. "Je skvělé, že máme hodně hráčů do mnoha systémů, také to může být naše velká zbraň pro Euro. Pokud by nám v zápasech něco nefungovalo, můžeme zareagovat, dá se s tím pracovat," řekl Barák, který svou reprezentační bilanci zaokrouhlil na 40 startů a 10 gólů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články